HTC i Microsoft danas su predstavili prve jasno prepoznatljive Windows 8 mobilne telefone.

Pametni telefoni oznaka 8X i 8S imaju Windows Phone 8 operativni sistem i odlikuju se upečatljivim dizajnom, studijskim kvalitetom zvuka uz Beats Audio tehnologiju i neverovatnim mogućnostima ugrađene kamere velikog otvora blende.

HTC je dizajnirao Windows Phone 8X i 8S kako bi spojio virtuelni i fizički svet koristeći 3D stil poput „jastučića“ zasnovan na Live Tiles interfejsu Windows Phone operativnog sistema. 

Pošto je boja integralni deo iskustva sa Windows Phone operativnim sistemom, model 8X će se pojaviti u širokom rasponu boja uključujući kalifornijsko plavu, grafitno crnu, vatreno crvenu i svetložutu. HTC-ov mobilni telefon Windows Phone 8S će biti dostupan u crno-beloj boji poput domina, jarkocrvenoj, atlantski plavoj i sivo-žutoj.

Novi modeli uvode prednju kameru sa 2.1 megapiksela, f/2.0 otvorom blende i 88° ultra-širokim uglom koja omogućava da se napravi snimak četiri ili više osoba odjednom. Takođe podržava snimanje video klipova visoke definicije (1080p). Kamera na poleđini uređaja poseduje 8 megapiskela sa blendom f/2 i objektivom od 28 mm. Fizičko dugme za aktiviranje aparata omogućava lako i jednostavno beleženje spontane akcije, čak i kada je telefon zaključan.

HTC-ov Windows Phone 8X poseduje sjajni LCD 2 ekran HD rezolucije, veličine 4,3 inča, koji je od svakodnevnih udaraca i ogrebotina zaštićen lakim Gorilla Glass 2 staklom, dok model 8S stiže sa ekranom od 4 inča.

HTC-ovi pametni telefoni Windows Phone 8X i 8S biće dostupni početkom novembra.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime