Samsung je predstavio Galaxy Gear, „nosivi” uređaj koji povećava slobodu upotrebe mobilnih komunikacija.

Samsung kaže da Galaxy Gear  dopušta korisnicima da žive punim plućima u svakom trenutku, a da su istovremeno i dalje povezani sa svojim uređajima. On obaveštava korisnike o pristiglim porukama, kao što su pozivi, SMS poruke, i-mejlovi i druga obaveštenja, daje preliminarni prikaz tih poruka i omogućava korisnicima da prihvate ili diskretno ignorišu te poruke. Kada neka od pristiglih poruka zahteva nešto više od letimičnog pogleda, korisnici mogu jednostavno da podignu svoj telefon i njihova Smart Relay funkcija (funkcija pametnog prenosa) će odmah prikazati pun sadržaj poruke na ekranu.

Ugrađeni zvučnici omogućavaju korisnicima da vode razgovore bez upotrebe ruku (hands-free) direktno sa Gear uređaja, čime održavaju svoju vezu preko mobilnih komunikacija bez narušavanja svoje svakodnevne rutine. Na primer, korisnik koji izlazi iz prodavnice, ruku punih  kesa, i dalje bi mogao da pozove nekoga telefonom tako što bi izgovorio glasovnu komandu u GALAXY Gear bez dodirivanja ekrana. Korisnici takođe mogu da pišu poruke, da unose nove podatke u kalendar, podešavaju alarme ili provere kakvo ih vreme očekuje na GALAXY Gear uređaju pomoću S Voice tehnologije glasovnih komandi.

Pomoću Memographer funkcije i kamere od 1,9 megapiksela, korisnici koji su negde u pokretu ili koji učestvuju u fizičkim aktivnostima mogu da snime i fotografije i video snimke, kako bi dobili brze, vizuelne zapise važnih informacija ili događaja iz  svakodnevnog života, te da bi ih podelili na svojim društvenim mrežama. Širenjem ovog koncepta brzih zapisa, Voice Memo omogućava korisnicima da zabeleže važne misli ili razgovore na uređaju koji nose oko ruke, te da te glasovne snimke sačuvaju u tekstualnom obliku na svojim Samsung Galaxy uređajima.

Funkcija “nađi moj uređaj”, Find my device, pomaže korisnicima da pronađu svoje pametne uređaje koje su zaturili, tako što ih navodi da se oglašavaju zvučnim signalom, svetlucanjem i vibracijom.

Konačno, GALAXY Gear funkcioniše i kao pedometar, prateći fizičku aktivnost preko unapređene tehnologije sa ugrađenim senzorom. Ova funkcija sistemski i automatski prati korisnika, tako da korisnik može da ima uvid u svoje ključne lične podatke, kao što su utrošene kalorije, broj učinjenih koraka i pređena razdaljina.
 
Samsung Gear će biti pušten na tržište u više od 140 zemalja širom sveta od 25. septembra ove godine.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime