Sony Walkman nije mrtav. Doduše izgleda malo drugačije nego ranije i namenjen je malo drugačijoj publici. Ne, više to nisu besni tinejdžeri. Sony je 2014 godine predstavio prvi Walkman koji reprodukuje zvuk visoke rezolucije, a i danas šest godina kasnije ima nekoliko modela portabl playera koji će zadovoljiti audiofile i sve one koji žele kvalitetniji zvuk i više  mogućnosti za puštanje muzičkih zapisa.

Osnovni model je Sony NW-A55L koji košta oko 200 evra.

Ono što ga izdvaja je da može da pusti skoro sve formate koje možete da zamislite. Pored mp3 fajlova, podrazumevaju se i WAV i FLAC, kao i DSD i MQA muzika.

Što znači da su podržani praktično svi muzički fajlovi koje možete da nađete, bilo da ste ih skidali, kupili ili sami ripovali sa CD.

Uređaj ima 16GB svoje memorije što je dovoljno za recimo 60 albuma CD kvaliteta. Naravno, možete da dodate i SD karticu do 2TB, što će biti dosta čak i za zadrte kolekcionare koji žele da svu svoju muziku imaju uz sebe.

I to vam je otprilike to.

Nećete dobiti WiFi, dakle nema streamovanja, a nema ni FM radija. Ovaj Walkman je napravljen samo za puštanje vaše digitalne arhive.

Za kontrolu uređaja tu je ekran osetljiv na dodir, ali sa strane imate i tastere za prebacivanje pesama i volume, što je korisno ako vam je u džepu.

Na kraju najvažnija stvar – zvuk.

Kvalitet reprodukcije je vrhunski. Ima punoću, ali je i kristalno jasan. Naravno, sav raspon zvuka će se čuti ukoliko vam je izvor kvalitetan i ako imate dovoljno dobre slušalice.

Uređaj je napravljen izdržljivo i deluje da će potrajati i preživeti svakodnevno nošenje, korišćenje, padanje…

Da li je ovo najbolji način da potrošite 200 evra? Ako zaista volite muziku i to kvalitetnu, možda i jeste. Pogotovo ako biste rado razdvojili slušanje muzike od telefona, što je skoro uvek dobra ideja.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime