Kompanija Sony predstavila je najnoviji dodatak priznatoj seriji fotoaparata Alpha 7R punog formata bez ogledala, višenamenski, izuzetno moćan Alpha 7R IV (model ILCE-7RM4).

Novi model stiže sa najvećom rezolucijom ikada, odnosno senzorom od 61 MP sa pozadinskim osvetljenjem, a istovremeno zadržavajuži izvanredne performanse fokusiranja, kontinuirano snimanje velike brzine i još mnogo toga.

Aparat je opremljen inovativnim optičkim sistemom za stabilizaciju slike u pet osa koji je ugrađen u telo. Takođe, zatvarač je pažljivo redizajniran kako bi se eliminisao čak i najmanji pokret koji može da izazove zamućenje.

Model Alpha 7R IV poseduje i tražilo kompanije Sony sa najvećom rezolucijom od svih prethodnih modela, UXGA OLED Tru-finder EVF tražilo sa 5,76 miliona tačaka. Sa 1,6 puta većom rezolucijom od elektronskog tražila (EVF) modela Alpha 7R III, novo tražilo omogućuje izuzetno precizan, realističan prikaz scene koja je u kadru. Kvalitet prikaza može biti podešen režimima Standard ili High, i do 60 fps ili 120 fps brzine osvežavanja tako da najbolje odgovara subjektu i uslovima snimanja.

Alpha 7R IV snima fotografije u punoj rezoluciji do 10 fps sa kontinuiranim, preciznim AF/AE praćenjem do približno 7 sekundi u punom kadru, režimu pune rezolucije (JPEG/RAW format), i oko 3 sekunde u APS-C crop režimu isporučujući fotografije od 26,2 megapiksela. Ove velike brzine omogućuju snimanje subjekata koji se brzo kreću sa izuzetnom preciznošću i neverovatnim detaljima.

Novi Sony poseduje i napredne funkcije konekcije koje su kreirane za poboljšanje profesionalnog rada. Novi model uključuje funkcionalnost bežične Lan mreže koja podržava konvencionalni opseg od 2,4 GHz, kao i opseg od 5 GHz za brži i stabilniji prenos podataka.

Pored Wi-Fi veze tu je i super brzi USB Type-C port USB 3.2 generacije.

Novi Alpha 7R IV radi izuzetno dobro kao ozbiljan alat za snimanje filmova, nudeći 4K (3840×2160 piksela) video snimanje i puno očitavanje rezolucije bez spajanja piksela u režimu Super 35mm.

Aparat je otporan na prašinu i vlagu, sa dodatnim pričvršćivanjem na svim šavovima tela, poklopcu koji se nalazi na delu za baterije i slotovima. Fotoaparat je napravljen od izuzetno lagane i izdržljive legure od magnezijuma, i ima dodatnih šest šrafova, kao i ekstra čvrsto postolje.

Dodatna unapređenja dizajna kućišta uključuju bolje prianjanje za veću udobnost i sigurnije držanje u ruci.

Novi Alpha 7R IV fotoaparat punog foramta sa izmenjivim objektivima biće dostupan u Srbiji od septembra 2019. godine, po ceni od oko 3700 evra.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime