Pazite dobro šminkeri, japiji i drugi ljubitelji tehnologije i stila! Sony ima novi telefon Xperia serije. Novi macan se zove Sola i vrlo je ozbiljnog karaktera na prvi pogled.

Pre svega razlog za to je totalno minimalistčki dizajn. Za razliku od recimo modela Xperia Arc koji je sav krivudav, ergonomski i skoro pa živ, ovaj model je prava cigla. Ali cigla kojoj ni malo ne nedostaje stila. Naprotiv. Uz to je sasvim tanak a njegova crna boja i kvalitet kućišta odmah ulivaju poverenje.

I pored toga što je tu stvarno veliki ekran od 3.7 inča telefon se bez problema nosi u džepu i nekako baš fino "leži" u ruci.

Čim ga pogledate odmah će vam biti jasno da je ovaj model zasnovan na Adroidu, pošto su tu tri karakteristična tastera.

U srcu uređaja je procesor od 1 GHz, koji je bio više nego dovoljan da se sve operacije obavljaju super glatko i bez štucanja.

Ali vratimo se na ekran. Njegova rezolucija je 480×854 tačaka, odnosno baš dosta da fascinirate sve oko vas kada im pokažete vaše slike sa odmora ili možda neki video.

Ali to nije ni približno glavna "fora" kojom možete da se pohvalite. Sony je ovaj model opremio revolucionarnom tehnologijom po imenu "floating touch". A to je tehnološko ime za totalno savršenu stvar. Ekran će vaše pokrete prsta prepoznati čak i na udaljenosti od jednog santimetra iznad.

U praksi to znači da će vam recimo surfovanje Internetom postati veoma zabavno, kao i kontrola multimedijalnih sadržaja. Tako vam ovaj telefon postaje vrlo fensi medijski plejer, samo ako ga nakrcate muzikom i serijama.

Sony je svoje Android telefone opremio brojnim aplikacijama, pa recimo možete da pratite šta vam rade prijatelji po netu u jednom kliku ili na jednom od ekrana. Ako vam to nije dovoljno možete i sami da instalirate nešto od bukvalno tone aplikacija za ovaj operativni sistem.

Naravno integracija sa Google nalozima je potpuna što olakšava komunikaciju sa okolnim svetom.

Tu su Bluetooth i WiFi kao i GPS. Zabavno je što je Sony ugradio čak i radio, što nekada i nije tako loše.

Eto, još jedan Sony, još jednom super!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime