Znamo da ste megalomani koji misle da je veće uvek bolje, ali to pravilo više ne važi u svetu foto aparata. Bar ne, kada se radi o kompaktnim modelima kompanije Olympus. Isprobali smo novi model oznake FE-5030, koji je novi dokaz da Olympus stvarno pravi odlične malene aparate. Zato će ovaj model biti idealan ukoliko planirate da ga uvek nosite uz sebe, bilo da ste na putovanju, bilo da obavljate uobičajenu svakodnevnu rutinu, ali želite da i tada budete sigurni da ćete uhvatiti neki zabavan kadar. Recimo vašu devojku/dečka kako pada sa bicikla.

 

Male dimenzije nisu sprečile inženjere ove kompanije da nam obezbede petostruki optički zum. Zato je tu i dvostruka stabilizacija slike koja će olakšati slikanje velikim povećanjem ili prilikom slikanja mračnih kadrova. Rezolucija senzora je 14 megapiksela, a ekran je dijagonale 2,7 inča. Predviđeno je snimanje video zapisa rezolucije 640 x 480 tačaka sa 30 sličica u sekundi.

Kao što smo i navikli od ove kompanije kvalitet fotografija ali i lakoća korišćenja su vrhunski. Tu su brojni automatski režimi rada koji će olakšati snimanje u svim čestim situacijama, a pogotovo korisnika bez iskustva. U kompletu se dobijaju litujumska baterija, punjač i set kablova.

 

Cena (sa PDV): 183 evra
www.olympus.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime