U redakciju nam je prošle nedelje stigao novi Samsungov telefon iz porodice S4. Tačnije, model S4 Active. I čim ga uzmete u ruku shvatićete da je to model napravljen da izdrži posebe izazove.

Njegovo kućište je čvršće i deluje otpornije od elegantnog S4. Tu su gumeni poklopci za sve otvore, kao i dodaci poput šrafova koji ukazuju da je ovo stvarno "čvrst momak".

Ovaj model ima IP67 sertifikat što znači da je otporan na vodu, odnosno izdržaće potapanje do jednog metra dubine u trajanju od 30 minuta. A to je više nego dovoljno za većinu zahteva.

I ne samo što će izdržati slučajne padove u vodu već je dobra stvar i što snima pod vodom, ali o tome kasnije.

Samsung je napravio neke promene po pitanju karakteristika u odnosu na "obični" S4. Kamera je od 8 megapiksela, ekran je dijagonale 5 inča i  to pune HD rezolucije.

Samo srce uređaja čini moćni procesor od 1.9 GHz, kao i 2 GB RAM-a. Sve radi na  Android 4.2 operativnom sistemu. A to je više nego dovoljno da "izgurate" sve pa čak i najzahtevnije aplikacije.

Kućište uređaja je malo veće. Tako je debelo 91 mm umesto 7.9 koliko je kod S4.

Dimenzije su 139.7 x 71.3mm dok je masa 153 grama. Ipak ovo povećanje dimenzija skoro pa ni nećete primetiti u svakodnevnom korišćenju.

Sve aplikacije su radile zaista savršeno, baš kao i interent i kamera koja je pravila odlične snimke. Ističemo njen podvodni režim kada ćete moći da zabeležite atraktivne video snimke.

Uz sve to ovaj model je otporan i na prašinu.

Ako vam treba čvrst telefon, koji može da slika pod vodom i koji se neće pokvariti ako ga pogledate popreko, ovaj telefon je idealan za vas.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime