Društvene mreže i kamere na mobilnim telefonima, podstakle su razvoj kreativnog potencijala kod svakog od nas. Brzina obrade fotografija, kao i mnogobrojni filteri, omogućili su nam da zabeležimo zanimljive i jedinstvene momente, u skoro profesionalnom maniru.

Kompanija Samsung je podigla iskustvo fotografisanja na još viši nivo, zahvaljujući svom najnovijem Samsung Galaxy S23 Ultra telefonu, koji sa pravom možemo da nazovemo pravim čudom tehnologije. U jednu profesionalnu kameru spakovan je najveći senzor kod Galaxy uređaja, pikseli koji upijaju svetlost, tehnologija za stabilizaciju video-snimka, kao i moćni Space Zoom koji omogućava „hvatanje“ neverovatnih detalja za savršeno zabeleženi trenutak.

Telefon Samsung Galaxy S23 Ultra može da se pohvali sa čak pet kamera i to: širokougaonom od neverovatnih 200 megapiksela, selfi i ultraširokom kamerom od 12 megapiksela, telefoto kamerom od 10 megapiksela sa 10x optičkim zumom i drugom telefoto kamerom od 10 megapiksela sa 3x optičkim zumom.

Kako bismo vam pomogli da iskoristite maksimum iz ovih kamera, te da svakodnevne trenutke pretvorite u nezaboravne uspomene, donosimo nekoliko saveta zahvaljujući kojima će vaše iskustvo fotografisanja biti zaista zadivljujuće.

Savršen kadar u noćnom režimu rada

Uz telefon Galaxy S23 Ultra nedostatak svetlosti neće vam predstavljati problem, već pravi izvor inspiracije i zadovoljstva. Noćni kadrovi biće savršeniji nego ikada i to zahvaljujući naprednom noćnom načinu rada (Nightography), koji je optimizovan za snimanje u uslovima slabog osvetljenja. Aktivirajte ovu opciju kako biste automatski produžili ekspoziciju i zabeležili više svetla i detalja u svojim fotografijama.

Takođe, uz Samsung Galaxy S23 Ultra imaćete i savršene video snimke. „Hvatanje“ jasnih scena koje obiluju detaljima i podsećaju na filmske nikada nije bilo lakše. Sada veoma brzo i lako zvezdano nebo možete pretvoriti u umetničko delo, dok sa druge strane možete da uključite i Hyperlapse kako bi noćne pokrete snimili s velikom jasnoćom, a potom ih ubrzali u objavi i prikazali minute snimanja u nekoliko zadivljujućih sekundi.

Prebaci se na Expert RAW za više detalja

Da biste zabeležili više detalja prebacite se na Expert RAW. Fotografišite sa 50MP za detaljne, dinamične kadrove ili proširite svoj repertoar pomoću astrofotografije, višestrukih vrednosti ekspozicije i drugih funkcija vrednosti ekspozicije. Na primer možete da podesite ekspoziciju ručno ili da pustite da je kamera sama izabere, zatim usmerite objektiv ka nebu i napravite jasan snimak zvezda. Sa druge strane, ukoliko želite da fotografija obiluje mnoštvom detalja, slikajte do devet uzastopnih frejmova, zatim ih sastavite kako bi od više ekspozicija napravili jedno umetničko delo.

Savršeni portret – Zašto da ne!

Dubina i dimenzija još jedna su prednost koju pružaju kamere Samsung Galaxy S23 Ultra telefona. Napravite vrhunske portrete i autoportrete čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući revolucionarnoj zadnjoj kameri, kao i kameri za selfije. Za savršenu fotografiju blago zamutite pozadinu kako bi lica prijatelja došla do izražaja i pustite da detalji zasijaju na DSLR nivou.

Stabilizacija slike

Savršene fotografije zahtevaju i stabilizaciju kako bi se izbeglo zamućenje. Zato je kompanija Samsung vodila računa o svakom detalju, pa je telefon Galaxy S23 Ultra opremila naprednim optičkim i elektroničkim stabilizacijama slike koje omogućavaju snimanje oštrih kadrova čak i pri slabom osvetljenju. Dodatnu stabilizaciju, takođe, možete postići i upotrebom stativa ili stabilizatora za telefon.

Ne plašite se da eksperimentišete sa kreativnim efektima

Različiti kreativni efekti i filteri koje nudi Galaxy S23 Ultra podići će vašu kreativnost do neslućenih visina. Kroz eksperimentisanje možete da dodate dubinu i karakter svojim fotografijama, ali i da napravite zabavne kadrove sa društvom. Zato, ne plašite se da istražujete i igrate se mogućnostima koje vam pruža Samsung Galaxy S23 Ultra, jer to je najbolji način da otkrijete sve prednosti ovog uređaja.

Uz kupovinu Galaxy S23 Ultra telefona dobijete mogućnost korišćenja do četiri meseca besplatnog YouTube Premium-a bez oglasa i WiFi mreže. Detaljne informacije nalaze se na linku.

Više o telefonu Samsung Galaxy S23 Ultra pročitajte na ovde.