Samsung je na Developer Conference večeras predstavio bukvalno sveti gral mobilne tehnologije. To je telefon sa savitljivim ekranom koji se krije u unutrašnjosti uređaja.

Odnosno telefon sa dva ekrana. Prvi je standardni ekran koji se nalazi na prednjoj stranici uređaja. Drugi ekran je savitljiv i ima duplo veću dijagonalu. Do njega dolazite kada otvorite uređaj.

samsung-savitljivi-ekran

Samsung je čak i prikazao potpuno funkcionalni uređaj, doduše u zaštitnom kućištu i uz zamrečeno osvetljenje kako se ne bi otkrili svi detalji.

Ipak, suština je jasna – uspeli su da naprave telefon-tablet koji smo do sada viđali samo u SF filmovima. To je omogućeno revolucionarnom tehnologijom proizvodnje ekrana koji može da se “prelomi” na polovini.

Otkriveno je i da će telefon imati unapređeni multitasking i intuitivni operativni sistem koji omogućava da se lako prebacujete u radu sa jednog na drugi ekran.

“Infinity Flex predstavlja najveći skok napred u tehnologiji mobilnih ekrana u poslednjoj dekadi. Bićemo spremni za masovnu produkciju u mesecima pred nama”, kaže Justin Denison, Samsungov potpredsednik za Mobile Product Marketing.

Google je potvrdio da će Android podržati uređaje sa dva ekrana od kojih je jedan savitljiv i učiniti developerima lakše prilagođavanje aplikacija.

Proizvodnja dakle kreće već za par meseci tako da očekujemo za sada neimenovani uređaj, ili čak više njih, tokom 2019. godine u prodaji.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime