Fuji je nedavno je predstavio FinePix X-Pro 1 – digitalac kompaktnih dimenzija, ali veoma moćnih radnih karakteristika. Namenjen je entuzijastima i profesionalcima koji žele da pored svog profi DSLR aparata imaju još jedan manji sa kojim neće gubiti na performansama.

Naravno i svima onima koji hoće da se lože da imaju najšmekerskiji aparat u društvu, pošto ovaj macan donosi pravi starinski stil koji je ponovo tako cenjen.

Sam aparat je opremljen moćnim APS-C X-Trans CMOS senzorom osetljivosti 16 megapiksela, a pored njega ima implementiranu i EXR tehnologiju koja omogućava da snimljene fotografije i video materijal izgledaju perfektno čak i u uslovima smanjene osvetljenosti.

Za razliku od sličnih rešenja na tržištu FinePix X-Pro 1 koristi najmoćniji sistem menija i upravljanja kojim se lako i brzo barata. Njime se upravlja manuelno preko lepo izvedenih kontrola, dok željenim setovanjima pristupate direktno na ugrađenom LCD displjeju dijagonale 3 inča. U paketu se isporučuje sa nekoliko objektiva, a kako saznajemo kompanija uskoro planira da ga opremi sa još širom lepezom, koja će uključivati i zum objektive pogodne za fotografisanje dinamičnih scena i sportskih dešavanja.

Fuji FinePix X-Pro 1 se lako održava i spada u rešenja koja svakako privlače veliku pažnju kupaca jer imaju šta da kažu i pokažu na svim poljima. Ovaj model je inače na nedavno održanom sajmu potrošačke eletronike u Las Vegasu (CES 2012) privukao veliku pažnju ljubitelja fotografije i ocenjen je sa najvišim mogućim ocenama.

 

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: PiN
 

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime