Sony nam je nedavno predstavio još jedan od modela aktuelne serije. Ono što će vam odmah biti jasno je da Xperia P vizuelno podseća na svoje predhodnike i pre svega na model Xperia U.

Ipak, ovo je stariji brat u porodici koja ponovo ima čime da se pohvali.

Sony stvarno zna kako da dizajnera uređaje. Tako i ovaj model deluje kao pravo malo stilsko savršenstvo. Veoma je jednostavan ali odiše luksuzom na prvi pogled. Veliki ekran i providna traka dominiraju izgledom što je nekako postao i zaštitni znak Xperia modela, pa je zaista na prvi pogled jasno da se radi o proizvodu japanske kompanije.

Ovaj model je debeo oko jednog santimetra i ima 120 grama, ali i pored prilično elegantnog izgleda u ruci deluje baš moćno i čvrsto. Tome sigurno doprinosi i dobar balans mase, pa on stvarno lepo "leži" u ruci.

U njegovom srcu se krije procesor sa dva jezgra na 1 GHz, što uz podršku 1 GB memorije pruža dovoljno resursa da sve funkcioniše veoma brzo i bez problema.

Naravno operativni sistem je Android, a Sony svoje telefone uvek oprema dodatnim opcijama, aplikacijama i višestrukim povezivanjem sa prijateljima, društvenim mrežama i Internetom. Ako vam se to ne dopada, u šta sumnjamo, uvek možete i da instalirate vaše omiljene Android aplikacije, što je i najveća vrednost ovog sistema.

Tu su svi očekivani načini povezivanja, a jasno je da ovaj model prima i dodatne memorijske kartice.

Posebno ističemo ekran od 4 inča, koji se pokazao kao izuzetan, čak i u sred bela dana pružajući lakoću korišćenja. Za to je naravno zaslužna i rezolucija od 960 x 540 piksela, koja daje ogromnu radnu površinu. To je važno zbog izuzetno dobro koncipiranog dela za multimediju. Na ovom telefonu ćete tako bez problema surfovati, ali i gledati filmove, fotogarfije ili kuckati poruke.

I najbolje od svega je što baš sve radi sasvim savršeno! A to je zapravo sve što želimo od uređaja!

Ukratko: Ima našu preporuku!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime