Polaroid I-2 je najbolji instant foto aparat koji može da se kupi. Iza njega stoji holandska kompanija Impossible Project koja je preuzela prava na Polaroid brend a sada ima i kameru kojom može da se pohvali.

Zapravo, uređaj kombinuje moderna tehnološka dostignuća sa instant Polaroid tehnologijom štampe fotografija. Što je neobična kombinacija, ali rezultati su impresivni.

Krenimo redom.

Objektiv je od 98mm sa blendom f/8, koji će u praksi pružiti ekvivalent žižne daljine od 38mm. To je odličan izbor, pa će kadrovi biti širokougaoni ali ne previše. Odnosno, manje od modernih telefona i to je dobro zato što će moći da snimi i pristojne portrete bez defomacija perpektive.

Pored toga, tu su autofokus i LiDAR senzori koji će pomoći da svi parametri snimka budu optimalni.

Optičko tražilo je analogno a tu je i LCD ekran sa osnovnim podacima, što je dobro rešenje zato što je moguće i ručno promeniti podešavanja.

Ugrađena je baterija i to sa USB-C ulazom. Omogućeno je čak i Bluetooth povezivanje.

Zanimljivo je da su u projektu učestvovali prenzionisani Olympus inženjeri koji su pomogli oko dizajna objektiva i auto fokusa.

Takođe, trebalo bi napomenuti da je foto aparat kompatibilan sa svim Polaroid filmovima.

Ima tu i nekih naprednih funkcija poput više ekspozicija na jednom filmu kojima se dobijaju zanimljivi rezultati…

Sve u svemu, u pitanju je opasno dobra kamera koja će izvući maksimum iz pola veka stare tehnologije.

Jedini potencijalni problem je cena pošto ćete morati da platite oko 600 evra za foto aparat. Plus filmovi koji takođe nisu baš jeftini.

Ali, hipsteraj nema cenu.