Apple je na konferenciji WWDC predstavio novi dugo očekivani iPhone 4, a svi zaluđenici za Apple su doživeli kolektivni orgazam kada je šef ove kompanije Steve Jobs sinoć izašao na scenu. Tračevi koji su se pojavili na Internetu su bili istiniti, pa novi telefon izgleda baš onako kako smo i očekivali.

 

U srcu novog iPhone-a je A4 čip, koji se nalazi i u iPadu, a Steve Jobs kaže da on omogućava vrhunske karakteristike i veoma dugu autonomiju baterije. Navodno će izdržati 300 sati na čekanju, ili 10 sati gledanja videa, odnosno sedam sati razgovora. Velika novost je najbolji ekran ikada viđen na telefonima, rezolucije 960 x 640 piksela sa kontrastom 800:1. Tu je novi i bolji žiroskop, WiFi, kamera od 5 miliona piksela i 3G konekcija. Predviđeno je i snimanje HD videa, kao i video pozivi. Tu je čak i aplikacija iMovie kojom možete da montirate snimke.

 

Novi iPhone je tanak svega 0.9 mm, što je omogućeno novom antenom, koja koristi delove kućišta za prijem. Masa je svega 137 grama. I sada prava radost za sve štrebere kojima treba više programa istovremeno – iPhone podržava multitasking, što znači da ćete moći da pričate sa vašom bakom, igrate igricu dok skidate novi piratski film.

 

Model sa 16 GB memorije koštaće 199 dolara, verzija sa 32 GB 299 dolara, ali samo uz ugovore u Americi. Novi model će se u Srbiji i okolnim zemljama pojaviti verovatno tek za par godina.

 

Kao u onom vicu kada klinac pita ćaleta kada će da kupe Golf 6?
Kad izađe Golf 9.

 

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime