Tablet računari ne uživaju više toliku popularnost kao do pre par godina, ali su i dalje izuzetno traženi, pogotovo u poslovnom okruženju i za dobru zabavu. Kompanija Apple jedina je uspela da održi prodaju svojih iPad tableta na ozbiljnom nivou i kupcima ponudi ne samo vrhunske proizvode, već i maksimalno fleksibilna rešenja sa kojima mogu da odrade apsolutno sve zadatke u pokretu. Aktuelna ponuda kompanije iz Kupertina bazirana je na relativno sveže lansiranim iPad taletima i novim iPad Pro modelima koji u osnovi predstavljaju trenutno najmoćnije tablete na planeti. Zapravo, oni su mnogo više od Pro tableta, oni su pravi mobilni “Pro računari” u kompaktnom izdanju.

U odnosu na prethodnu generaciju iPad Pro tableta aktuelna je mnogo više “Pro” nego što bi iko očekivao. Ključni krivci za to su svakako dizajneri novih iPad Pro računara koji su dve verzije ovih uređaja (sa dijagonalom od 10.5 inča i dijagonalom od 12.9 inča) opremili sa moćnim A10X fusion čipom i sjajnim M10 koprocesorom koji sve procese munjevito obavljaju. Sa njima čak i kada se startuje više zahtevnih paralelnih procesa sve funkcioniše brzo i fluidno. Jedan od ključnih razloga za to je svakako i velika količina radne memorije koja radi na veoma brzoj magstrali i koja u nano delićima sekunde omogućava punu kordinaciju između CPU-a, GPU-a i fleš memorije. I jedna i druga verzija novih iPad Pro tablet dolazi sa 64GB, 256GB ili 512GB fleš storidža, što je u odnosu na prethodnu generaciju mnogo bolje jer je ista bila dostupna samo u verzijama sa 32GB i 128GB fleš storidža.

iPad Pro sa dijagonalom Retina ekrana od 10.5 inča operiše sa rezolucijom od 2224×1668 dpi, dok iPad Pro sa dijagonalom Retina ekrana od 12.9 inča ima nešto višu rezoluciju (2732×2048 dpi), koja je logično uzrokovana veličinom samog displeja. I jedan i drugi ekran donose vrhunsku reprodukciju boja i jedno potpuno novo vizuelno iskustvo krajnjem korisniku. Reprodukcija boja je savršena (i to pos vim testovima), dok je detaljnost izuzetna. I jedan i drugi displej koriste LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije koje dodatno utiče da kvalitet slike bude iznad proseka. Ono je i ključni razlog zašto multimedija na novim iPad Pro tabletima izgleda tako moćno i savršeno, kao i zašto je rad sa grafikom mnogo fleksibilniji i izdašniji.

Novi iPad Pro tableti su specifični i po tome što dolaze sa drastično boljim prednjim i zadnjim kamericama, ali i po tome što koriste najnaprednije bežične tehnologije za povezivanje. Kompanija iz Kupertina ih je opremila i sa velikim brojem sjajnih i veoma korisnih senzora, kao i sa baterijama velikog kapaciteta koje donose gotovo celodnevno uživanje u radu sa ovim uređajima. Nikako ne treba zaboraviti ni sjajno iOS okruženje u poslednjem izdanju, kao i preko 250 novih funkcija koje donosi isto. Bezbednost je podignuta na najviši mogući nivo, što će većini korisnika doneti dodatnu vrednost ovih tablet računara u odnosu na bilo koje druge dostupne na tržištu. Kako bi ostao u toku sa trendovima Apple nove iPad Pro računare kupcima nudi u više različitih boja (Space Gray, Gold, Silver), s tim da se manji model može pazariti i u Rose Gold izdanju.

Apple je sa novim iPad Pro tabletima kupcima ponudio jedna profi rešenja koja su realno gledano više orijentisana ka najzahtevnijim potrošačima, tj. grafičarima, dizajnerima, crtačima i ljubiteljima vrhunske multimedije nego ka prosečnim kućnim korisnicima. I manji i veći modeli su na testovima bukvalno ostavili konkurenciju u prašini i po pitanju brzinskih karakteristika i kada je reč o grafičkim performansama, što jasno govori o tome koliko su ovo moćni tableti. Izrada im je vrhunska, ali o tome je i suvišno govoriti pošto su svi proizvodi kompanije Apple po ovom pitanju besprekorni. Uz Apple-ovu olovku ovo su svakako kompletni proizvodi u svakom smislu, spremni da odgovore na sve zahteve koji se postave ispred njih, ukljućujući i one koji su do sada bili deo samo mašte. Na njima je pravo uživanje crtati i raditi sa grafikom, ali i obavljati/kontrolisati bilo kojji posao. Cena im nije mala, to stoji, ali vrede apsolutno svaki uloženi dinar.

Cena (sa PDV-om): od 97.390,00 dinara
Kontakt: iStyle

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime