Sony nas je obradovao novim vrhunskim modelom mobilnog telefona. Naslednik popularnog modela Z1 stiže dve godine kasnije i sasvim logično nosi oznaku Z2.

I čim ga izvadite iz kutije biće vam jasno da je to pravi rasni Sony. Dizajn je potpuno minimalistički, ali vrlo prefinjen. Sony zna kako se to radi, u to nemojte sumnjati.

Ivice su zaobljene, ali ne previše “mekane” pa ceo telefon deluje ozbiljno i nekako “muški”. Ozbiljne dame će nam oprostiti.

Telefon je zaista velik. Ali dizajn, masa i debljina od samo 8.2 mm su učinili da sasvim lepo leži u ruci. Sony se drži oprobanog pristupa koji podrazumeva metal i staklo kao osnovu za izradu. Tako su sve bočne stranice napravljene od aluminijuma koji ne samo što izgleda luksuzno već će i zaštititi ekran od eventualnih udaraca.
Kućište je takođe otporno na vodu i prašinu što je veliki plus.

Verovatno najvažnija karakteristika ovog modela je ekran dijagonale 5.2 inča i rezolucije 1,920 x 1,080. To znači da ćete moći da gledate video zapise u punoj HD rezoluciji. Ako se pažljivo zagledate u telefon primetićete da se sa obe strane ekrana nalaze diskretni otvori za zvučnike. To znači da su inženjeri ove kompanije želeli da vam pruže zaista vrhunski užitak prilikom gledanja video zapisa. A pošto je ekran dovoljno velik i kvalitetan, sasvim opušteno ćete gledati filmove ili serije recimo u avionu, na putu ili možda dok čekate na nekom šalteru.

Još jedna osobina ovog modela ga izdvaja od konkurencije. To je moćna kamera. Njena rezolucija je 20.7 megapiksela, ali je važniji podatak da je senzor veličine 1/2.3 inča a blenda f/2.0 i žižne daljine ekvivalente 27mm.

A to u praksi znači da Z2 snimati apsolutno najbolje fotografije u svetu telefona. One će biti najpribližnije kvalitetnim kompaktnim foto aparatima do sada. I to nije beznačajno.

Što se tiče tehnikalija u srcu uređaja je unapređeni procesor Snapdragon 801 koji je omogućio da zaista sve radi brzo i glatko.

Baterija je kapaciteta 3.200 mAh što u kombinaciji sa Sony režimima za “čuvanje baterije” pruža poprilično dugu autonomiju rada.

Ni to nije sve pošto se Sony potrudio da ovaj model opremi i dodatnom opremom. Tu su futrola i slušalice. Ali ne obični!

Style Cover Stand

Ako planirate da potrošite toliko novca za vrhunski telefon onda bi bilo bolje i da ga zaštitite od eventualnih padova i oštećenja. I tada uvek preporučujemo da kupite originalne dodatke. Recimo Style Cover Stand. Ova Futrola ima plastične nosače u koji ćete uglaviti telefon, baš kao i prekrivač za ekran. Ovakav koncept pruža kompletnu zaštitu telefona. Uz to, možete ga iskoristiti i kao stalak kada će vam telefon zaista poslužiti kao minijaturni pokretni bioskop.

Slušalice MDR-NC31Em

Jedna od najboljih preporuka koju ćete čuti kada kupite novi telefon je da odmah uzmete i kvalitetne slušalice. I ovaj model je upravo takav. Urađene su u beloj boji, što je aktuelan trend. Ali uz to imaju i opciju poništavanja okolne buke.

A pošto je tehnologija dovoljno uznapredovala, ovo će vam zaista pomoći recimo prilikom dugih putovanja, kada ćete lakše slušati muziku ili filmove bez brujanja na primer avionskih motora. Ili pijane ekipe koja je pošla sa vama na more.

Slušalice lepo “leže”, a u kompletu se dobijaju 3 gumice za uši različitih veličina. Ističemo zaista vrhunski kvalitet zvuka. Sony kaže da zvučnici od 13.5 mm reprodukuju zvuk u rasponu od 20 do 20.000 Hz, što je zapravo idealno.

Da li preporučujemo nove Sony igračke? Ako volite Android i imate para, apsolutno!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime