Nikon želi dobrodošlicu za dva nova člana u Nikon 1 porodici: modelu Nikon 1 J3 sa najmanjim telom na svetu i jednostavnom modernom Nikon 1 S1—prvom modelu iz nove S-serije. Oba fotoaparata se mogu pohvaliti sa najkraćim kašnjenjem okidanja na svetu i najbržim kontinualnim fotografisanjem na svetu.

Oba modela, Nikon 1 J3 i Nikon 1 S1 koriste istu Nikon 1 tehnologiju druge generacije kao i nedavno predstavljen Nikon 1 V2, namenjenu naprednim entuzijastima.


Neverovatna brzina

Brzo kontinualno fotografisanje znači daće snimiti 15 slika u sekundi sa autofokusom i do 60 slika u sekundi AF fiksnom tačkom, pružajući vam mogućnost da snimite visokokvalitetne slike super brze akcije. A to je stvarno mnogo, što znači da nikada nećete propustiti onaj idealan trenutak!

Tu su i dodatne opcije. Best Moment Capture (Snimak u najboljem trenutku) uvek pruža najbolju fotografiju. Sa jednim klikom dugmeta za okidanje zatvarača, Smart Photo Selector snima do 20 slika visoke rezolucije (do 15 sa Nikon 1 S1) i preporučuje do pet najboljih. Funkcija Slow View (Usporeni prikaz) snima do 20 kontinualnih slika (do 15 sa Nikon 1 S1) i istovremeno ih usporeno prikazuje na LCD ekranu kako biste mogli da izaberete tačno onaj trenutak koji želite da sačuvate.

Izvanredan kvalitet slike

Snimite detaljne fotografije i filmove, čak i u situacijama slabe osvetljenosti. Nikon 1 S1 se može pohvaliti rezolucijom od 10,1 megapiksela sa ISO osetljivošću na osvetljenje od 100 do 6400. Nikon 1 J3 povećava rezoluciju do 14,2 megapiksela i ISO osetljivost na osvetljenje od 160 do 6400 ISO.

Nikonov CMOS senzor CX formata pruža savršenu ravnotežu između veličine sistema, brzine i kvaliteta slike, čime je omogućeno snimanje vrhunskih statičnih slika i filmova bez ugrožavanja prenosivosti. Mogućnost fotografisanja sa podešavanjem velike ISO vrednosti znači da ćete snimiti dovoljno svetla čak i prilikom fotografisanja pri brzinama od 60 fps.

Magija filma

Fotoaparati sistema Nikon 1 sa zamenjivim objektivom su optimizovani za snimanje visokokvalitetnih filmova, sa zamenjivim 1 NIKKOR objektivima, AF sistemom za detekciju koji brzo i precizno fokusira subjekte u pokretu, kao i sa glatkim, bešumnim prebacivanjima autofokusa zahvaljujući kojima film deluje prirodno i zvuči odlično.

Oba modela, Nikon 1 J3 i Nikon 1 S1 mogu da snimaju Full HD filmove sa 60 i 30 sličica u sekundi.

Na kraju dodajmo da su tu brojni izmenjivi objektivi kao i bežični adapter za povezivanje slanje slika direktno na vaš telefon ili tablet.