Nikon je danas predstavio novi model D5300, prvi D-SLR fotoaparat DX formata sa ugrađenom mogućnošću Wi-Fi povezivanja i GPS-om.

D5300 je D-SLR fotoaparat namenjen onima koji žele da ozbiljnije zakorače u magični svet fotografije. Kao prvi D-SLR fotoaparat kompanije Nikon koji poseduje ugrađen Wi-Fi modul, ovaj mode ima sasvim novi CMOS senzor od 24,2 megapiksela u DX formatu.

Zanimljivo je da je dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera (OLPF) tako da se i najfiniji detalji i teksture mogu zabeležiti zadivljujućom oštrinom. Fotografije su odmah spremne za deljenje pomoću ugrađene funkcije za Wi-Fi povezivanje, koja povezuje fotoaparat direktno sa pametnim telefonom ili tabletom, a GPS funkcija dodaje geografske oznake na fotografije u samom fotoaparatu.

Nikon ističe i visoku ISO osetljivost na svetlo (do 12.800, proširivo do ekvivalenta za 25.600) udružena  sa moćnim novim EXPEED 4 programom za obradu slike, obezbeđuje još jasnije fotografije i video zapise u uslovima slabog osvetljenja.

Ovaj model snima do 5 fotografija u sekundi, a ima 39 tačaka AF sistema za maksimalnu brzinu.

Tu su pokretni ekran od 3.2 inča kao i novi kit objektiv.

Naravno snimanje full HD filmova vrhunskog kvaliteta se podrazumeva.
Vreme je da mislite o novom foto aparatu nešto nam se čini! A možete da birate i boju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime