Nikon danas predstavlja model Df, novu vrstu D-SLR fotoaparata namenjenu pravim zaljubljenicima u čistu fotografiju.

Zahvaljujući dizajnu inspirisanom Nikonovim prepoznatljivim fotoaparatima sa filmom od 35 mm i tehnologiji kojom se odlikuju najnoviji profesionalni modeli, Df i izgledom i funkcijama odiše strašću prema fotografiji.

Novi aparat je najlakši od svih aktuelnih Nikonovih modela FX formata, koji ujedno može da se pohvali izdržljivim kućištem i pouzdanim radom koji očekujete od vrhunskog Nikon fotoaparata.

U srcu modela Df su isti CMOS senzor FX formata od 16,2 megapiksela i EXPEED 3 procesor slike koji se nalaze u vodećem profesionalnom fotoaparatu kompanije Nikon, modelu D4. Osetljivost na svetlost je u rasponu od ISO 100 do 12.800, sa mogućnošću povećanja do 204.800.

Ono što Df izdvaja je i retro izgled preuzet sa Nikonovih prepoznatljivih SLR fotoaparata sa filmovima od 35 mm.

Tu je pregršt komandi za manuelno upravljanje što će napredni fotografi itekako ceniti.

Ovaj model ima staklo, prizmu i pravo optičko tražilo, što znači da Nikon nije odustao od starog dobrog koncepta. Naravno, možete da koristite sve objektive ove kompanije, pa čak i one najstarije.

I pazite sad ovo. Karakteristike objektiva, poput žižne daljine i postavke najvećeg otvora blende, lako mogu da se definišu preko jednostavnih postavki fotoaparata, zahvaljujući čemu on može da prepozna postavku otvora blende i izračuna tačnu ekspoziciju.

Kvalitet slika je naravno na najvišem mogućem nivou.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime