Nestašica Rolex satova se izgleda pogoršava. Stvar je tako ozbiljna da je čak i kompanija objavila saopšenje kako bi svima objasnila o čemu se radi.

I sama činjenica da se Rolex javno bavi tom temom ukazuje na veoma neobičnu situaciju. Rolex je privatna švajcarska kompanija u vlasništvu Hans Wilsdorf Foundation. Kako nema akcionare nije ni dužna da objavljuje različite detalje o poslovanju. Zato su često tajnoviti i vrlo retko saopštavaju bilo šta o proizvodnji ili prodaji.

Tako da stručnjaci kažu da je Rolex saopštenje samo po sebi veoma neobično.

Rolex poručuje kako je zaista došlo do nestašice luksuznih satova i kako je to posledica “savršene oluje”, od pandemije, problema sa snabdevanjem, velike potražnje i sekundarnog tržišta.

“Nestašica naših proizvoda nije naša strategija. Naša trenutna produkcija ne može da dostigne potražnju, ne bez smanjenja kvaliteta naših satova a to odbijamo da uradimo pošto kvalitet ne sme biti kompromitovan”, piše u saopštenju.

Dodaju i kako se svi Rolex satovi ručno prave unutar kuće na četiri mesta u Švajcarskoj.

“Na kraju, trebalo bi napomenuti da su Rolex satovi dostupni samo kod zvaničnih prodavaca koji nezavisno određuju alokaciju satova korisnicima”, zaključuju.

Koliko je stvar komplikovana ukazuje i nedavna izjava konkurencije. Thierry Stern, prvi čovek iz Patek Philippe kompanije ocenjuje kako bi trebalo 20 godina da se duplira proizvodnja, koliko je potrebno da se obuče novi majstori i časovničari.

1 KOMENTAR

  1. satovi koji se prodaju po nerealnim cenama neki i pet puta skuplje to je glupost ljudska kupis pateka i samo jedan servis cekas sest meseci do godinu dana sat nikad nije tvoj smesno

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime