Najpopularniji satovi, odnosno lista Top 20 švajcarskih proizvođača je upravo objavljena.

Analizu je napravila investiciona banka Morgan Stanley i eksperti za industriju satova LuxeConsult. Upravo je objavljen njihov četvrti godišnji izveštaj zasnovan na poslovanju i prihodima.

Verovatno se nećete iznenaditi kada čujete da Rolex zauzeo prvo mesto, četvrtu godinu za redom sa čak 25 posto tržišnog udela i prodajom od 4.42 milijarde švajcarskih franaka. Rolex je u prošloj godini prodao 810.000 satova.

Na drugom mestu je grupa Omega koja posluje u okviru Swatch Group. Omega je prodala 500.000 satova i ostvarila prihod od 1.865 milijardi švajcaraca, dok je treći Cartier sa 1.73 milijardi i 430.000 satova.

Prva tri mesta se nisu menjala već četiri godine.

Na četvrtom metu više nije Longines, već je Patek Philippe, sa 53.000 satova, ali skupocenih, koji su prihodovali 1.23 milijarde. Longines je prodao 1.5 miliona satova i zaradio 1.215 milijardi švajcarskih franaka.

Audemars Piguet je na šestom mestu, Richard Mille na sedmom a Tissot na osmom. U prvim deset našli su se i TAG Heuer i IWC.

Onda slede ovim redosledom: Breitling, Hublot, Jaeger-LeCoultre, Tudor, Vacheron Constantin, Panerai, Bulgari, Breguet, Blancpain i Rado.

Više o satovima pogledajte na ovom linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime