Ako ste ikada pokušali da gledate fotografije ili čak pročitate poruku na pametnom telefonu po jakom suncu, onda vam je ovaj problem sigurno poznat: na tako jarkoj svetlosti jedva da išta vidite na ekranu. Ali Xperia P vas nikada neće ostaviti u mraku, čak ni po najjačem svetlu, jer je ovaj pametni telefon opremljen Sony-jevom oprobanom “White Magic” displej tehnologijom.

Kompanija Sony Mobile Communications stvorila je nezavisnu laboratoriju za testiranje da bi izmerili osvetljenje displeja i uporedili ga sa jedanaest drugih pametnih telefona. Stručnjaci laboratorije „The TESTfactory“, koja sprovodi i testove za časopise kompanije WEKA Media Publishing GmbH (poput Connect, Pcgo, Stereoplay) i koja predstavlja međunarodno priznat izvor komparativnih testova, minimalizovali su sve spoljne uslove, podesili displej svakog pametnog telefona na maksimum i potom pomoću spektrometra izmerili osvetljenje svakog displeja. Ubedljivi pobednik: Sony Xperia P, sa 867 kandela.

Ovi fantastični rezultati postignuti su zahvaljući Sony-jevoj White Magic displej tehnologiji, koja je po prvi put upotrebljena u jednom pametnom telefonu. Boja svakog piksela (uključujući belu) na standardnom LC displeju dobija se mešanjem tri podpiksela: crvenog, plavog i zelenog. Ali 4-inčni Reality Display sa Mobile BRAVIA Engine tehonologijom u Xperia P ima četvrti, beli potpiksel. On omogućava značajno osvetljavanje displeja, čistu i jasnu sliku, čak i po najjačem suncu.

Xperia P ima mnogo sjajniji displej, ali ne koristi više energije zahvaljujući ugrađenom foto-senzoru koji inteligentno podešava osvetljenost ekrana na osnovu okruženja.

Xperia P je dostupan u srebrnoj i crnoj boji, po maloprodajnoj ceni od 59.499 dinara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime