Kompanija Honor upravo je predstavila svoj novi pametni sat – Watch GS Pro. Ekipa Domino Magazina imala je priliku da ga isproba i prenese vam prve utiske.

Ako tražite sat, koji će izdržati i najveće izazove, a uz to vas motivisati da više vežbate, hodate ili krenete u novu avanturu u prirodi ovaj model bi mogao da vam se dopadne.

Što se tiče dizajna, izdvaja se veliki, okrugli ekran od 1.39″. Kako je u pitanju AMOLED tehnologija, ekran će biti dovoljno svetao čak i po direktnom suncu. Nema safirnog stakla za zaštitu, ali je ekran pametno uvučen ispod metalnog okvira i dodatno zaštićen debelim slojevima mekanog polimera, pa će biti dovoljno dobro zaštićen. Sve pomalo podseća na stil G-Shock satova, ali sa svim brojnim pametnim funkcijama koje su Honor i matični Huawei osmislili.

Trebalo bi da znate da je Honor GS Pro dostigao 14. podeok skale na vojnom testu izdržljivosti MIL-STD-810G, što u praksi znači da je otporan na niski pritisak, visoku i nisku temperarturu, sunčevo zračenje, kišu, vlagu, pesak, prašinu, duboku vodu, kao i udarce, ali i vibracije. Ovaj momak će preživeti sve, verovatno i ono što vi ne biste, tako da stvarno ne morate da se sekirate da li ćete ga oštetiti dok bežite od vukova na Staroj planini ili penjete free solo uz stenu.

Sat vrlo lepo leži na ruci, odlično izgleda, ali ne zaboravite da je velik i da je urađen u outdoor stilu, što znači da je ovo autentični sat za prirodu, odnosno nije za formalne prilike.

Ukoliko sat pogledate sa donje strane videćete četiri senzora koji mere puls i SpO2, odnosno nivo kiseonika u krvi što je dosta korisno, pogotovo u vreme pandemije korona virusa. Iako naravno ne savetujemo da se sami lečite ili tumačite vitalne funkcije, ovaj sat bi mogao da vas na vreme upozori da vam je opao nivo kiseonika u krvi, što jeste jedan od osnovnih simptoma virusa covid 19.

U srcu sata se nalazi provereni Kirin A1 procesor poznat po maloj potrošnji energije. Baterija je kapaciteta 790 mAh i Honor navodi da će biti dovoljna za 25 dana rada bez punjenja uz prosečno korišćenje i to je u samom vrhu ponude.

Na našem testu je baterijala trajala nešto kraće, ali moramo priznati da smo sat tih dana koristili češće nego što je uobičajeno, uključujući i javljanje na pozive preko njega, što sve troši bateriju. Ugrađeni zvučnici i mikrofon rade odlično i jasno što znači da nećete morati da imate telefon pri ruci baš uvek već je i sat dovoljan za javljanje i pregled notifikacija. Kada se naviknete na tu funkcionalnost, pitaćete se zašto je niste otkrili i mnogo ranije. Sa sata možete i pozivati omiljene kontakte.

Tu je i GPS prijemnik, a kompanija precizira kako je u pitanju visokoprecizni dvostruki satelitski sistem. Izdvajamo funkciju Route back koja će vas vratiti na početnu tačku ili upozoriti na silazak sa zacrtane rute. To su itekako korisne funkcionalnosti koje u prirodi mogu da vas sačuvaju, ali i omoguće da se sasvim opustite, pošto ćete znati da uvek možete da se vratite bez straha da ćete zalutati.

Kako biste pristupili svim funkcionalnostima potrebno je da uparite sat sa telefonom i instalirate Huawei Health aplikaciju koja će raditi na praktično svim telefonima. Sve funkcioniše brzo i lako pa nećete ni imati priliku da pogrešite.

Takođe, možete i muziku da snimite na sat, onda direktno povežete bluetooth slušalice i uživate u omiljenim melodijama dok vežbate napolju recimo bez telefona, što je odlično. Podržano je preko 100 sportskih aktivnosti i gomila sugestija za unapređenje vežbanja.

Huawei Health aplikacija se u kombinaciji sa Honor GS Pro satom pokazala kao vrlo korisna a kompletan utisak korišćenja sata je više nego dobar.

Vrhunski dizajn, izdržljivo kućište, pregršt funkcionalnosti uz brojne skinove i veoma intuitivan interfejs sa brojnim instaliranim aplikacijama definitivno zaslužuju našu preporuku.

Honor GS Pro se u Srbiji prodaje od danas 21. oktobra po ceni od 38.990 dinara a u ponudi su tri boje od kojih jedan model ima platnenu narukvicu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime