Nova Motorola Edge 50 je predstavljena u Beogradu. Mi smo bili na licu mesta u hotelu Crown Plaza, zajedno sa novinarima iz ovog dela Evrope i evo prvih utisaka o novim telefonima.

Tri modela stižu u okviru serije Edge 50 i to Ultra, Pro i Fusion i njima su pokriveni segmenti od srednje pa do premijum klase.

Ono što im je zajedničko je atraktivan dizajn i odlične kamere. Sva tri modela imaju IP68 sertifikat otpornosti na vodu, zakrivljene Pi-OLED ekrane i poseban fokus na korisničko iskustvo.

I u zaista bogatoj ponudi različitih uređaja na tržištu, Motorola je ovom serijom nekako uspela da se izdvoji pa telefoni na prvi pogled izgledaju nešto drugačije.

Leđa sva tri modela su vrlo atraktivna a posebno nam se dopala ova verzija urađena od pravog drveta. Tu su i modeli sa veganskom kožom zanimljivog finiša. Kvalitet izrade je vrhunski i to se odmah vidi ali i oseti pod prstima pa je subjektivan utisak po pitanju dizajna i ergonomije jedan od najboljih koji smo do sada imali. Zanimljiv detalj je da će kupce po otvaranju kućišta dočekati posebni mirisi i na tome je Motorola radila sa kompanijom Firmenich.

Pored dizajna, glavni fokus je na kameri, a uz Moto AI algoritme, Motorola poručuje da je ona među najboljima i na nivou profesionalnih uređaja. Trebalo bi i napomenuti da su ovo prvi telefoni sa Pantone sertifikatom koji je potvrdio kvalitet kamere i ekrana.

Najbolju kameru naravno ima najjači model, odnosno Edge 50 Ultra sa tri objektiva i telephoto zumom. Jedino Fusion model nema optičko povećanje, dok je kod modela pro ova kamera od 10 megapiksela.

Motorola se potrudila i da selfie kamera bude vrhunska pa je ovde ona od 50 megapiksela, kod modela Ultra i pro odnosno 32 megapiksela kod modela Fusion. Imali smo priliku da isprobamo osnovne funkcije kamere i prvi utisci su pozitivni.

Iskustva sa novom Motorla serijom sa nama je podelio i fotograf iz Beograda, Bojan Stevanović:

Pohvalićemo i veoma kvalitetan p-OLED dijagonale 6.7 inča i formata 20:9 na sva tri modela. Qualcomm čipset pokreće sve uređaja a ističe se Snapdragon 8s Gen 3 procesor kod modela Ultra.

Još jedna značaja akomparativna prednost u odnosu na konkurenciju je i memorija pa tako ultra stiže sa 16 GB radne memorije i čak 1TB za skladištenje , a model pro i fusion sa 12 GB RAMa i 512 GB memorije. Predstavnici Motorole kažu da je to najviše u segmentu i da bi trebalo da privuče kupce.

Modeli Ultra i Pro stižu sa punjačem u pakovanju i to od 125 wati kome će trebati manje od 20 minuta da napuni bateriju do 100 posto. Fusion model stiže sa punjačem od 68w.

Motorola Edge 50 ultra će biti dostupan po ceni od 999 evra. Model pro će koštati 699 evra a fusion 469 evra.

I na kraju jedna ekskluziva. Najavljen je Motorola Tag, koji će biti kompatibilan sa upravo predstavljenom Google Find My Device mrežom.