Nedavno smo imali priliku da vam predstavimo par veoma zanimljivih fitnes gedžeta kompanije Fitbit (koji se već neko vreme mogu nabaviti i na domaćem tržištu) čije se cene kreću u okvirima od 100 eura što za domaće potrošače nije mala suma. Upravo zbog toga danas smo odlučili da vas bolje upoznamo sa jednim povoljnijim “health & fitness” gedžetom ove kompanije sa kojim verujemo da ćete uspešno gubiti kilograme i kilograme, ali i krenuti da razmišljate ozbiljnije o zdravijem načinu života. Predsavljamo vam Fitbit Zip – malog digitalnog trenera koji može i zna “svašta” da uradi kako bi se osećali zdravije i lepše.

Fitbit Zip prati koliko ste koraka prešli tokom dana, nedelje ili meseca, odnosno koliku ste razdaljinu prepešačili u određenom vremenskom periodu. Uređaj ume da prepozna i kada se penjete i spuštate niz stepenice, a onda pomoću posebnog softvera može da izračuna i koliko ste kalorija potrošili i kako se sve to uklapa u vaš dan, nedelju ili mesec. Proizvođač je za Fitbit kreirao niz programa, međutim ono što je zanimljio je da isti može da koristi i programe drugih proizvođača što značajno proširuje spektar primenjivosti ove male spravice.

Fitbit-ov Zip prikupljene podatke šalje na iPhone ili neki drugi iOS uređaj (kompatibilan je i sa Android platformama)  putem Bluetooth veze koja ne opterećuje bateriju i nije konstantno aktivna, već periodična. Podaci se, zatim, dalje šalju na obradu do Fitbit “centrale”, odnosno aplikacije koja koristi skupljene i unete podatke kako bi kreirala vaš profil i mogla da vam pruži lep pregled informacija i niz saveta. Na vama je samo da vežbate, a Fitbit Zip će pratiti svaki vaš korak i biti uz vas sa veoma korisnim i dragocenim savetima.

Zip je inače veoma malih dimenzija i teži samo osam grama, ali na svu sreću ima snažnu šnalu pa ga nije lako izgubiti, a ako ne želite da bude vidljiv, možete ga samo ostaviti i u nekom od džepova. Na tržištu se može naći u više različitih boja (crna, bela, plava, zelena i pink) i kao što smo napomenuli cenovno je značajno pristupačniji u odnosu na Flex i One o kojima smo već pisali. Sam uređaj na sebi nema nijedan taster, a ekran se aktivira tako što se blago kucne prstom. Isprva može da deluje čudno, jer ovaj način “buđenja” podseća na popularno popravljanje starih uređaja tako što ih “čuknete” dok ne prorade. Ipak, Zip je potrebno samo malo kucnuti i svaki put proradi iz prve.

I to bi u kraćim crtama bio Fitbit Zip – mali personalni trener za koji verujemo da će vas oduševiti kako funkcionalnošću, tako i brojim mogućnostima koje nudi. Idealno je rešenje za sportiste i trenere koji vode brigu o svom telu i unosu kalorija, a mi ga toplo preporučujemo svim korisnicima kojima je stalo do dobre kondicije i top forme. Mi smo (blago rečeno) oduševljeni Zip-om i iskreno verujemo da će i vas osvojiti. Javite nam utiske…

Cena (sa PDV-om): 7.190,00 dinara
Kontakt: Apcom