Iz kompanije Fuji ovih dana nam je stigao još jedan zanimljiv digitalac. I odmah da vam kažemo da je glavna fora retro izgled. To znači da izgleda toliko kul da ćete ga poželeti odmah, ostaviti dečka ili devojku i upustiti se u grešnu vezu sa komadom tehnike!

Njegova oznaka je X10 i mogu ga podjednako koristiti kako zahtevniji korisnici, tako i amateri. Zahvaljujući sjajno optimizovanim režimima, vrhunskoj optici i odličnom pratećem softveru X10 daje gotovo perfektne slike i po dnevnom i po noćnom osvetljenju. Međutim nisu samo to njegove prednosti…

U osnovi ovog preslatkog retro aparatića krije se kombinacija EXR procesora i EXR CMOS senzora (12MP), koji je u stanju da postigne neverovatno visoku detaljnost bilo da su upitanju fotografije ili video zapis i to full HD. Upravo zbog njih X10 je idealno rešenje za sve vas koji ne tražite veliki aparat ali hoćete odlične slike.

Aparat poseduje sve najnaprednije Fuji-jeve tehnologije, međutim nema mogućnost zamene objektiva, ali to je namerno napravljen potez kako bi se dobilo na što povoljnijoj ceni proizvoda i napravila razlika između najnaprednijih X modela koji su i cenovno drugačije pozicionirani.

Izrada mu je dovedena do perfekcije, što isto možemo reći i za prateći softver na njemu, preko koga je moguće u letu odraditi i neka složenija ručna podešavanja. Na kraju ostaje još da kažemo da mu cena za domaće tržište nije poznata, bar za sada, ali se očekuje da će se kretati u okvirima od 500 evra.

Kontakt: PiN
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime