Iz Kupertina su nam ekspresno nakon predstavljanja stigli novi MacBook Air računari – nikada tanji i nikada moćniji, sa mnoštvom novih dodataka i baterijama koje donose izuzetno veliku radnu autonomiju. Tu su i još neke zanimljive stvarčice koje vam mogu omogućiti da sa lakoćom obavite svakodnevne zadatke u pokretu, ali i moćna grafika za uživanje u multimediji, gde god da se nalazite. Sve nove MacBook Air računare odlikuje vrhunska izrada i svi su napravljeni od jednog komada aluminijuma, što u praksi donosi mnogo lakše održavanje.

 

Proizvode se sa ekranima dijagonala  11.6 i 13.3 inča i Core 2 Duo procesorima u rasponu od  1.4GHz do 2.13GHz. Za razliku od prošle generacije gde su se Air računari nudli sa čvrstim diskovima i SSD drajvovima, sada imamo situaciju da svi modeli dolaze sa integrisanom fleš memorijom na samoj ploči, što je u velikoj meri doprinelo dodatnom smanjenju dimenzija, ali i ubrzalo same mašine (64GB do 256GB), pa tako kada ih poredimo sa klasičnim notebook-ovima koji imaju čvrste diskove dolazimo do zaključka da su Air mašine i do pet puta brže. Tome svakako dosta doprinosi i 2GB radne memorije, koja omogućava daleko bržu obradu podataka, ali i trenutni pristup informacijama.

 

Air računari do sada nisu bili poznati po nekim jakim grafičkim performansama, međutim nova generacija dolazi sa NVIDIA GeForce 320M akceleratorom koji je u stanju da operiše i sa HD video sadržajima. Poseduje 256MB sopstvene memorije zahvaljujući kojoj možete i fino da se poigrate u trenucima kada ste slobodni. Konektivnost je takođe podignuta na jedan viši nivo, pa sada umesto jednog imamo 2 USB 2.0 porta. WiFi i Bluetooth moduli se podrazumevaju, dok je LAN adapter izostao. Jača strana svih novih Air mašina je prisustvo FaceTime Web kamerice sa kojom možete komunicirati sa iPhone 4 telefonom i novim iPod touch plejerom, ali i svim ostalim Apple uređajima koji imaju ugrađenu FaceTime Web kamericu. Očekivano na novim Air mašinama se nalazi Snow Leopard kao platforma, sa  svim pratećim aplikacijama.

 

Apple je sa novim Air računarima uspeo još jednom da dokaže da je najveći proizvođač računara na svetu i najveći inovator u IT industriji. Moderno dizajnirani, izrađeni od jednog komada aluminijuma, sa odabranim hardverom i besprekorno ispeglanim softverom Air računari su san svakog ozbiljnog muškarca i žene koji drže do sebe. Vreme je da osetite potpuno novu dimenziju korišćenja računara u pokretu!

Cena (sa PDV-om):
11.6 inčni modeli – od 104.890,00 dinara
13.3 inčni modeli – od 136.890,00 dinara
Apcom store.apcom.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime