Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je ARTCOOL Stylist Inverter V klima uređaj, naslednik ARTCOOL Gallery modela iz 2001. godine. Vizuelno prepoznatljiv po svom suptilnom kružnom LED osvetljenju i jedinstvenom kvadratnom obliku, ovaj uređaj obiluje i vrhunskim funkcijama, kao što su tehnologija 3D protoka vazduha i napredna LG Inverter tehnologija, koja omogućava efikasan i gotovo nečujan rad, uz veću uštedu energije.

„LG ARTCOOL Stylist daje dizajnu klima uređaja potpuno novu dimenziju,” rekao je Branislav Jordanov, marketing menadžer predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji. „ARTCOOL Stylist će impresionirati i najzahtevnije klijente svojim sposobnostma tihog hlađenja i grejanja, velikom energetskom efikasnošću i visokim performansama. Ipak, činjenica da oplemenjuje svaki prostor u kojem se nalazi, definitivno je ono što ga razlikuje od ostalih klima uređaja.”

Ovaj inovativni model se vrlo lako uklapa u bilo koji enterijer – moderni, klasični ili minimalistički. Debljine samo 121 mm, tanji je od svog prethodnika za 25 mm, zbog čega je vrlo praktičan i diskretno krasi svaki zid. Kružno LED osvetljenje menja boje u zavisnosti od toga da li klima uređaj hladi ili greje, a boje mogu i da se menjaju u zavisnosti od raspoloženja i ambijenta.

Ovaj inovativni rezidencijalni LG klima uređaj ima opciju za istovremeno emitovanje blagog protoka vazduha u tri različita smera. Zahvaljujući tehnologiji 3D strujanja, vazduh se ravnomerno raspoređuje sa strane, kao i po podu, pružajući prijatan i mnogo prirodniji osećaj nego što je to slučaj sa većinom klima uređaja koji vazduh izduvavaju direktno. Štaviše, napredna LG Inverter tehnologija omogućava ARTCOOL Stylist uređaju da radi izuzetno tiho, proizvodeći zvuk od samo 19 dB, trošeći pritom manje energije nego konvecionalni klima uređaji.

ARTCOOL Stylist ima i stilizovan, zaobljeni daljinski upravljač sa ekranom dijagonale 3,4 inča koji je osetljiv na dodir. Ovaj napredni upravljač omogućava brzo i lako podešavanje režima rada, kao i boje i bistrine LED osvetljenja, dok istovremeno prikazuje korisne informacije, poput onih o režimu rada, temperaturi i vremenu.

LG ARTCOOL Stylist je dostupan po ceni od 147.900 dinara.