Kompanija Kingston nedavno je predstavila jedan ultimativno zanimljiv proizvod namenjen vlasnicima pametnih telefona i tablet računara baziranih na Android okruženjima poslednje generacije. Upitanju je eksterna fleš memorija izvedena u vidu fleš drajva koju je Kingston nazvao DataTraveler microDuo. Konkretno, radi se o fleš drajvu malih dimenzija koji se na tržištu može naći u kapacitetima od 8GB do 64GB i koji pored klasičnog čuvanja podataka korisniku može da obezbedi brz, lak i jednostavan transfer podataka sa računara na tablet uređaje i pametne telefone i obrnuto.

DataTraveler microDuo je napravljen od aluminijuma i plastike i kao što smo već napomenuli izuzetno je malih dimenzija i veoma skromne težine. Jednostavno se koristi i što je jako važno ne traži nikakva posebna podešavanja na bilo kom Android 4.0+ baziranom uređaju.

Baziran je na USB 2.0 protokolu i prema navodima proizvođača DataTraveler microDuo fleš drajv se može koristi za skladištenje i transfer muzike, filmova i najrazličitijih elektronskih podataka. Android platforma pomenuti fleš drajv vidi kao i svaku drugu eksternu memoriju s tim što je u slučaju DataTraveler microDuo flešića automatski aktivna i OTG (On-The-Go) funkcija tj. mogućnost direktnog prenosa podataka sa računara na Android kompatibilne uređaje.

Na kraju priče o DataTraveler microDuo fleš drajvu ostaje još da napomenemo da isti nema nikakve posebne zahteve po pitanju održavanja, međutim zbog svojih malih dimenzija treba mu naći neko posebno mesto za čuvanje. Cena mu se zavisno od kapaciteta na domaćem tržištu kreće od 700 dinara do 5000 dinara, što je sasvim skromno za glavobolje koje rešava.

Cena (sa PDV-om): od 700 dinara

Kontakt: Kingston

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime