Ako niste od onih srećnika koji su odvojili 2.000 evra i kupili novi telefon ove jeseni verovatno se pitate – Kako ubrzati iPhone.

Postoji rešenje i nije mnogo komplikovano.

Trebalo bi da znate par stvari o usporavanju telefona, posebno starijih iPhone modela. Vidite, problem sa malo starijim iPhone uređajima je u novim verzijama iOS operativnog sistema koji su doneli i usporavanje uređaja. Kada kažemo stariji, mislimo na sve starije od 2 godine.

Zašto, možda se pitate?

Pa, Apple tvrdi da to rade zbog oslabljenih baterija kako bi se stariji iPhone uređaji ne bi gasili. Što je objašnjenje koje je izazvalo bes javnosti, pogotovo što su sve neko vreme krili.

Onda su upravo zbog lošeg publiciteta odlučili da korisnicima omoguće da sami regulišu usporavanje. Da budemo sasvim tačni, litijum jonske baterije vremenom gube deo svog kapaciteta i to jeste tačno. I sa svakim ciklusom punjenja baterija će imati sve manji kapacitet. A posle dve ili više godina ona će definitivno oslabiti. Samo, kakve veze ima baterija sa usporavanjem i ubrzanjem iPhone telefona? Nikakve. Ali ne i za Apple koji je to baš fino iskoristio da vas motiviše da kupite novi model i ostavite im još stotine i stotine evrića.

Kako ubrzati iPhone?

Sve što je potrebno da uradite jeste da odete na Settings > Battery > Battery Health.

Tamo ćete pronaći maksimalan kapacitet baterije i indikator koji ukazuje u kakvom je stanju vaša baterija.

Upravo tu možete i da isključite usporavanje procesora i celog telefona. I sve bi trebalo da poleti. I ne, iPhone ne bi trebalo da vam se isključuje ili gasi posle toga pošto se to nikome ne dešava.

Druga opcija je da ugradite novu bateriju. Ako to radite, savetujemo da ipak posetite ovlašćeni servis pošto je Apple poprilično spustio cenu zamene baterija. Umesto 79 dolara sada je samo 29 dolara. Što je samo malo više nego u nelicenciranim servisima. A dobićete originalnu bateriju i produžiti životni vek vašeg uređaja bar za još nekoliko godina…

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime