Ako spadate u grupu korisnika koji ozbiljno vode računa o ishrani i zdravom načinu života onda vam toplo preporučujemo da razmislite o nabavci UP move trekera kompanije Jawbone koji u velikoj meri može unaprediti vaše uobičajene navike. Radi se o veoma, veoma malom gedžetu težine svega 6.9 grama i gotovo perfektne izrade. Modernog je dizajna i može se zakačiti za bilo koji deo garderobe (košulja, pantalone, trenerica…), a zadatak mu je da vas detaljno informiše o potrošenim kalorijama, pređenim kilometrima, broju koraka i svim dnevnim aktivnosti, kao i o stanju mirovanja koje je organizam imao u toku dana. Jawbone UP move inače nije vodootporan, ali bez problema može da se pokvasi. Otporan je i na većinu spoljnih uticaja i što je najvažnije cenovno je više nego korektno pozicioniran. Pogledajmo po čemu je još UP move specifičan.

Osnovu Jawbone UP move trekera čini akcelerometar i skup senzora koji svakog trenutka prate pokrete i fizičku aktivnost organizma. LED ekran je izostao što je i razumljivo obzirom na krajnju cenu proizvoda, ali su zato tu LED diode preko kojih je moguće očitati statuse, tj. aktivnosti. One konkretno pokazuju režim rada (sleep mod, aktivni mod, itd.), a signaliziraju i koliko, otprilike, imate još do ispunjavanja cilja koji ste sebi zacrtali. Sva podešavanja očekivano morate da uradite preko prateće aplikacije koja je u ovom momentu dostupna za sve tri aktuelne mobilne platforme (iOS, Android i Windows Phone), međutim ukoliko vam se ne dopadne grafičko okruženje iste možete koristiti i neku od popularnih Fitness and Health aplikacija iz App store-a koje su se pokazala kao potpuno kompatibilne sa UP move trekerom.

Kao što smo napomenuli srce UP move trekera čini akcelerometar i to troaksijalni koji se danas nalazi u velikom broju modernih pametnih telefona, odnosno u modelima više klase. Bazni mod je i podrazumevani i on prati vaše aktivnosti kao i svaki pedometar – broji korake, pređenu razdaljinu, utrošene kalorije, ukupno vreme aktivnosti, kao i vreme mirovanja. Drugi mod je štoperica i u tom modu možete izabrati tip i trajanje aktivnosti, a treći mod se naziva “praćenje sna”. Predpostavljamo da vam je sve ovo manje-više poznato pogotovo ako ste do sada imali iskustva sa trekerima, međutim ono što je zanimljivo je da UP move poseduje i brojne dodatne mogućnosti kao što je fitness trener – verujemo da će se ova opcija posebno dopasti lepšoj polovini.

A sada na kratko da bacimo pogled na prateću aplikaciju. Ista je po našem mišljenju veoma lepo odrađena i što je jako važno veoma verno iscrtava sve vaše dnevne aktivnosti kroz grafikone i druge vrste prikaza detalja. Aplikacija je zanimljiva i po tome što automatski prepoznaje vrstu i tip vežbi ali i po tome što konstantno upoređuje rezultate sa prethodnim danima i periodom verno prateći vaš napredak kroz dane, nedelje i mesece. Takođe, važna stavka u aplikaciji je i san koji senzor dosta dobro prati tako da ujutru kada ustanete možete očekivati pregršt korisnih informacija u jačini, dubini i snazi sna. Aplikacija ima i prateće skinove kao i bezbroj skrivenih opcija koje vam nećemo otkriti već ćemo vam samo skrenuti pažnju da mogu biti veoma korisne.

Za kraj ostaje da kažemo da se UP move treker sa mobilnim uređajima povezuje preko Bluetooth 4.0 veze i da se veoma brzo sinhronizuje. U radu se pokazao veoma, veoma moćno i što je najvažnije precizno. Idealno je rešenje za sportiste i rekreativce, ali i za sve punije osobe koji ozbiljno žele da porade na svojoj kilaži. Jedini nedostatak mu je što nema vibraciju, tj. vibracioni alarm ali bi to značajno poskupelo uređaj jer bi morao da se ugrađuje motor za vibraciju. Sve u svemu UP move je jedan mali i opasno moćan Fitness and Health gedžet za koji smo sigurni da će vas oduševiti kako izgledom, tako i mogućnostima.

Cena (sa PDV-om): 6.900,00 dinara
Kontakt: Apcom