Media plejeri iPod-olikog izgleda niču na sve strane i prosto se stalno pitamo dokle više, ima li logike kopirati nešto tako savršeno? Naš odgovor bi bio – ima, ako se pronađe određena ciljna grupa, koja voli ovakve gedžete, ali nije u mogućnosti da izdvoji mnogo novca kako bi ih posedovala. Upravo tom logikom se vodio Sweex kada je dizajnirao svoju novu Vici familiju media plejera koja izgledom totalno podseća na iPod nano plejer poslednje generacije. U rukama smo držali model od 8 GB i evo kakve je utiske ostavio na nas.

 

Kao što smo već napomenuli Vici podseća na iPod Nano – tu su zaobljene ivice, identične dimenzije i sličan ekran. Isti je dijagonale 2 inča i operiše sa rezolucijom od 220 x 176 piksela. Prikaz boja na njemu je zadovoljavajući, šta više slikovni sadržaj deluje baš upečatljivo, da kažemo verno originalu. Dinamične slike tj. filmovi, nisu baš kao na pravom iPodu, ali sa druge strane, treba imati u vidu da je ovo ipak plejer za kupce sa plićim džepom, gde se na nečemu moralo uštedeti (mislimo na procesorski resurs na prvom mestu). Ipak, postoji caka! Ako uradite kompresiju video zapisa na pristojnom bit rejtu u AVI format, ne gubi se mnogo na kvalitetu, mada sa druge strane, opet imate veće zauzeće memorijskog resursa.
Glavna namena ovog plejera je očito slušanje muzike i tu je bez premca. Zvuk je kristalan i jasan, bez šumova i distorzija, mada nije na odmet da pribavite bolje slušalice, jer one koje prate plejer, nisu baš nekog zavidnog kvaliteta. Mi smo probali sve podržane formate i nekako nam se čini da je MP3 najbolje optimizovan na Vici plejeru. Model koji smo mi držali u rukama dolazi sa memorijskim resursom od 8GB i u crvenoj je boji, a postoje i verzije sa manjom količinom memorije i u drugačijim nijnsama. Dobra kopija, ne bi bila dobra kopija da tu nije sve što ima i original, pa tako zatičemo i kamericu i slično rešen softver, koji vam daje osećaj kao da u rukama držite skupoceni iPod Nano. A cena? Verovali ili ne super povoljna!!!

 

Cena (sa PDV-om): 4.000,00 dinara
ALTI – www.alti.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime