Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk objavio da je mts postao prvi mobilni operater u Srbiji koji je potpisao ugovor sa kompanijom Apple, javlja Mondo.

Ćulibrk je gostujući u jutarnjem programu RTS izjavio da je Telekom posle višemesečnih pregovora potpisao ugovor sa kompanijom Apple. "Ovog proleća Telekom će korisnicima ponuditi IPhone telefone u svojim poslovnicama".

Generalni direktor Telekoma je dodao da će se telefoni IPhone prodavati po povoljnim uslovima, uz veliki raspon cena, kroz pakete mts-a i uz odloženo plaćanje.

"Mislim da ugovor koji smo sklopili dolazi i na radost korisnika ali i na račun države. Jer u Srbiju ulazi nekim sivim kanalima desetine hiljada Apple telefona, na koji se nisu plaćali ni porezi ni carine. Zato mislim da je višestruka korist od ovog ugovora", istakao je Ćulibrk.

On je dodao su u toku testiranja i izbor uređaja koje će mts ponuditi na tržištu i da će se oni pojaviti u prodaji u roku od mesec i po, do dva meseca.

Telekom je prvi srpski operater koji će zvanično ponuditi proizvode najveće svetske kompanije na našem tržištu u okviru svojih paketa.