GSmart je postao sinonim za telefone sa odličnom cenom, koju prati i vrlo dobar hardver. Sada su se popeli stepenicu više zahvaljujući novoj perjanici iz srednju klase – GSmart Mika M3. Dizajnerski Gigabyte se ovde odlučio za smartfon oštrih ivica, pa uređaj deluje veoma elegatno i monolitno.

I pored veličine ekrana od 5 inča i oštrih ivica, Mika M3 dobro leži u ruci za šta je verovatno zaslužna i zadnja strana na kojoj je plastika blago matirana kako ne bi klizio, ali i kako se ne bi skupljala prljavština. Na poleđini su se smestili velika kamera od 13 megapiksela sa blicem, spikerfon zvučnik, ali i jedini GSmart znak s obzirom da je on sa prednje strane izostao. Prednjom stranom dominira IPS ekran od 5 inča sa HD rezolucijom od 720 x 1280 piksela, kao i jedan od aduta ovog modela, a to je prednja kamera od čak 8 megapiksela. Ova komponenta čini Miku M3 jednim od najboljih „selfie“ telefona na tržištu. Do izražaja dolazi dugme za fotografisanje pa ćete moći da se uslikate jednom rukom jer okidač staje tačno pod prst. Zadnja kamera je još bolja – ima 13 Mpx i dobru optiku, pa je rezultat veoma dobar, posebno u ovoj cenovnoj kategoriji. Isto važi i za FullHD video materijal. Naravno, ovi superlativi važe za snimanje pri dobrom osvetljenju. I pored LED blica, noćne fotki i snimci su, očekivano, slabijeg, ali prihvatljivog kvaliteta.

Drugi adut, po kome se GSmart već prepoznaje, je dual SIM podrška, koja je kod Mika M3 modela dignuta na dodatni nivo. Naime, obe kartice imaju 3G podršku. Za dodatnu komunikaciju zaduženi su Bluetooth i WiFi modulima, dok je NFC izostao. Kada govorimo o uštedi moramo pomenuti i „srce“ – četvorojezgarni Cortex-A7 procesor se ne može nazvati lošim sa 1.3 GHz takta, kao i 1GB RAM memorije. S druge strane, primenjen je noviji Android 4.4 KitKat operativni sistem, sa svim njegovim blagodetima. Dobra vest je i baterija sa 1900 mAh koja daje autonomiju od najmanje jednog dana korišćenja.

Gigabyte GSmart Mika M3

OS: Android 4.4 (KitKat)

Procesor: Cortex-A7, Quad-core 1.3 GHz

Memorija: 1 GB RAM, 8 GB, microSD

Kamera: 13 Mpx, 1080p; 8 Mpx

Ekran: IPS, 5“, 720 x 1280

Povezivanje: HSPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, microUSB, WiFi, BT 3.0, Audio 3,5mm

Ekstra: Dual SIM

Baterija: 1900 mAh

Dimenzije: 144 x 70.5 x 8.3 mm,

Težina: 146 grama

Cena: 22.999 RSD

Kontakt: www.handy.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime