Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas modele Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G i tako zaokružila paket najnovijih Galaxy inovacija, nudeći pristupačno, sveobuhvatno mobilno iskustvo. Sa potpuno novim procesorom, originalnom AI kamerom za Galaxy seriju, proširenim i preglednim ekranom i baterijom koja traje dva dana , nova Galaxy A serija odlikuje se 5G konektivnošću, najvišim stepenom bezbednosti, ekološkim, modernim i tankim dizajnom, kao i naprednim povezanim iskustvom. Pored toga, oba uređaja podržavaju redovna ažuriranja One UI i Android OS i bezbednosna ažuriranja kako bi mobilno iskustvo korisnika uvek bilo na najvišem nivou.

Pravite savršene snimke u svakoj situaciji

Bilo da kreirate sadržaj ili ga delite sa prijateljima, Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G nude napredno iskustvo kamere najnovije generacije i brojne moćne i zabavne funkcije serije Galaxy S. Sistem četvorostruke kamere modela Galaxy A53 5G ima 64MP OIS kameru sa VDIS tehnologiju za pravljenje oštrih i jasnih snimaka u svakom trenutku, dok 32MP prednja kamera visoke rezolucije omogućava odlične selfije i čiste video pozive.

Sa potpuno novim 5nm procesorom, inovativna VI kamera nove serije Galaxy A obezbeđuje da svaka slika izgleda savršeno – čak i pri slabom osvetljenju. Unapređeni noćni režim automatski spaja čak 12 slika odjednom, tako da noćni snimci izgledaju potpuno jasno. A kada snimate video pri slabom osvetljenju, broj frejmova u sekundi serije Galaxy A se automatski prilagođava da bi se napravili osvetljeni, čisti video snimci.

Unapređeni Portrait Mode preciznije beleži dubinu i obrise predmeta sa dvostrukim kamerama i moćnom veštačkom inteligencijom. A u režimu zabave posebni trenuci mogu biti dodatno istaknuti korišćenjem veselih filtera i efekata koji sada rade sa ultraširokim sočivom. Dodatno, funkcija remasterovanja fotografija oživljava stare fotografije dok brisač objekata eliminiše sve što je slučajno snimljeno u pozadini.

Maksimalno unapredite iskustvo gledanja bilo gde i bilo kada

Ranije se dešavalo da po sunčanom danu bude teže da se vidi šta je na ekranu pametnog telefona, ali inteligentni algoritam nove serije Galaxy A garantuje verne detalje prikaza, čak i napolju. Široki 6,5-inčni Super AMOLED ekran modela Galaxy A53 5G takođe nudi stopu osvežavanja od 120Hz za sveobuhvatno iskustvo, dok Galaxy A33 5G ima 6,4-inčni Super AMOLED ekran sa stopom osvežavanja od 90Hz. Pored toga, nova serija Galaxy A je sada opremljena dvodnevnim trajanjem baterije i superbrzim punjenjem od 25W – tako da gledanje, strimovanje i drugo može da traje duže.

Prelep i izdržljiv dizajn sa svrhom

Nova serija Galaxy A je stručno osmišljena da bude moderna, funkcionalna i održiva. Tanak okvir uređaja daje elegantan i savremen izgled, a Ambient Edge dizajn savršeno uklapa kameru sa telom telefona. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G se odlikuju izdržljivim staklom Corning Gorilla Glass 5 i IP67 otpornošću na vodu i prašinu i tako obezbeđuju poboljšanu izdržljivost i sigurnost.

Samsung oduvek ispituje šta je sve moguće sa tehnologijom i nastavlja da osmišljava kako najbolje koristiti resurse naše planete. Počevši od avgusta 2021. godine sa strategijom Galaxy za planetu, Samsung je posvećen sprovođenju konkretnih ekoloških akcija kako bi pomogao da planeta postane zdravija do 2025. godine. Oslanjajući se na Samsungove napore u oblasti održivosti, serija Galaxy A eliminiše utikač za punjač i smanjuje veličinu pakovanja. Pakovanje takođe koristi papir iz održivih izvora, a sam uređaj koristi reciklirane otpadne materijale za bočne dugmiće i ležišta za SIM karticu.

Pored materijala, i radni vek nove serije A je produžen. Oba uređaja garantuju čak četiri generacije ažuriranja One UI i Android OS i čak pet godina bezbednosnih ažuriranja. Ove funkcije omogućavaju korisnicima pristup najnovijim softverima i bezbednosti kako bi maksimalno produžili radni vek pametnog telefona.

Povezano Galaxy iskustvo, bezbedno i na jedan klik

Nova serija Galaxy A obezbeđuje zaštitu podataka i informacija koju garantuje Samsung Knox. Prilikom skladištenja privatnih fotografija, beleški i aplikacija, bezbednosni folder nudi korisnicima šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu da pristupe njegovom sadržaju. Korišćenjem funkcije privatnog deljenja korisnici mogu da kontrolišu ko ima pristup fajlovima i na koje vreme. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G takođe imaju novi Samsung Wallet , pogodan i zaštićen prostor za bezbedno čuvanje svega od bording karata do kreditnih kartica.

Galaxy A53 5G i A33 5G savršeno rade sa drugim Galaxy uređajima za kompletno, povezano iskustvo Galaxy ekosistema. Audio opcije su proširene povezivanjem serije slušalica Galaxy Buds sa nizom uređaja, uključujući Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G. Dostupno na slušalicama Galaxy Buds Pro i uskoro na Galaxy Buds2 i Buds Live, korisnici će moći da uživaju u 360 Audio tehnologiji koja pruža veran, sveobuhvatan 3D zvuk. Kad treba da budete produktivni, koristite link za Windows da povežete novu seriju Galaxy A na Windows PC da biste kopirali i lepili, prebacivali fajlove i čak odgovarali na pozive ili poruke.

Dostupnost

Galaxy A53 5G će biti dostupan na srpskom tržištu od 1. aprila 2022. godine, a Galaxy A33 5G početkom aprila 2022. godine.