Posle kraćeg vremena ponovo imamo priliku da se družimo sa rešenjima kompanije Fitbit koja je u svetu poznata po vrhunskim Fitness and Health gedžetima. Konkretno do nas je stigao Surge, najnoviji Fitbit-ov proizvod koji u ovom momentu predstavlja jedno od TOP 5 rešenja na tržištu. Pomenuti proizvod je za jedan korak ispred sličnih konkurentskih rešenja jer poseduje nekoliko veoma moćnih funkcija zbog kojih ga posebno vole sportisti i rekreativci, kao i svi koji žele da zakorače u zdraviji način života na potpuno prirodan način.

Fitbit Surge predstavlja moćan pedometar koji izgledom i konceptualno podseća na jednostavan pametni sat. Kao i svaka spravica ovog tipa, tako i Surge meri koliko je korisnik pretrčao, prepešačio, koliko je stepenica savladao i da li je išao dole ili gore. Za svo to vreme, on meri i brzinu otkucaja srca. Unutar uređaja je i altmetar, odnosno digitalni barometar koji meri promene u pritisku. Iz ovoga što smo istakli nije teško zaključiti da Surge integriše skup veoma naprednih senzora koji smo do sada videli na jako malom broju sličnih uređaja i to je i jedan od ključnih razloga zašto je odlično prihvaćen od strane kupaca.

Kako je reč o veoma naprednom rešenju Surge poseduje i LED displej koji prikazuje najosnovnije informacije u kratkoj formi, ali one nisu tako jednostavne kao kod povoljnih Fitbit trackera, kod kojih je bilo mnogo zgodnije da se statistika prati na ekranu pametnog telefona, sa kojim Fitbit Surge komunicira putem low-power bluetooth veze. Inače, baš zbog low-power bluetooth veze autonomija baterije kod Surge trekera može da traje i preko 7 dana. Ista se veoma brzo puni, a to znači da je za svega par sati ponovo spremna za sedmodnevni rad.

Jedna od ključnih prednosti Fitbit Surge narukvice je i što poseduje GPS, dok ostale napredne funkcije Surge ostvaruje putem softvera: primera radi, kompanija je nedavno dodala i režim za utrošak kalorija i praćenje aktivnosti kada korisnik vozi bicikl. Valjalo bi napomenuti i to da prisustvo GPS senzora znači da vlasnik uređaja može da trči i bez pametnog telefona i da opet, na mapi, pregleda tačne rute koje je prešao.

Fitbit Surge ima implementiranu i novu, stalno aktivnu PurePulse tehnologiju, koja je praktično praćenje rada srca u svakom trenutku, sve vreme dok se uređaj nosi na ruci. Ovu funkciju imaju samo Fitbit Surge i Charge HR (koji nije dostupan na našem tržištu). Realno gledano Surge je najprecizniji fitness tracker na tržištu, koji ima sve one senzore kao i najskuplji digitalni satovi (troaksijalni akcelerometar, troaksijalni žiroskop, digitalni kompas i GPS), pa čak i više od njih (Apple Watch, recimo, nema GPS).

Na kraju priče o Surge gedžetu ostaje još da kažemo da je isti dostupan u tri različite boje i da se besprekorno razume sa iOS i Android platformama. Iz kompanije najavljuju još neka softverska unapređenja koja bi od Surge-a mogla da naprave ultimativni Fitness and Health proizvod. Ali bez obzira na to Surge je već jedan vrhunski gedžet koji posao za koji je namenjen radi više nego perfektno i precizno. Jedina mana (uslovno rečeno) mu je nešto viša cena pa će bar u ovom trenutku ostati rezervisan samo za one sa dubljim džepom. Zaključak bi bio – ako ste sportista ili neko ko vodi računa o svom zdravlju i možete sebi da priuštitete da potrošite 30.000,00 dinara na vrhunski Fitness and Health uređaj od Surge-a bolji nećete naći.

Cena (sa PDV-om): 29.990,00 dinara
Kontakt: WinWin

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime