Fitnes gedžeti su hteli mi to da priznamo ili ne u poslednjih par godina postali izuzetno popularni širom planete i to ne samo kod profi sportista, rekreativaca i osoba koje se aktivno bave fitnesom, već i kod korisnika koji bi da na prirodan način i sa potpunim uvidom u to “kako funkcioniše njihovo telo” zakorače ka zdravijem načinu života. Kompanija Fitbit definitivno je već neko vreme na svetskom tronu, bar kada su proizvodi ovog tipa upitanju i svojim sjajnim rešenjima pomogla je milionima korisnika širom planete da se reše viška kilograma, oslobode stresa, aktivno treniraju i “prigrle” zdrave životne navike. Fitbit je (nećemo biti skromni ako kažemo) u neku ruku transformisao svet pametnih trekera ponudivši kupcima rešenja koja u potpunosti prate njihove dnevne i noćne aktivnosti, ali i mnogo više od toga…

Novi, ultra elegantni fitnes treker ovog proizvođa nosi naziv Flex 2 i direktan je naslednik izuzetno moćne Flex narukvice koja je na domaćem tržištu bila veoma popularna i tražena. Konkretno, radi se o fitnes trekeru sa sjajnim/naprednim funkcijama koji se može nositi kako u vidu narukvice, tako i kao elegantan lančić (ogrlica) oko vrata. On prati i dnevne i noćne aktivnosti korisnika, može se pretvoriti u vrhunskog fitnes instruktora, a detaljno prati i potrošnju kalorija. Jednostavno je dizajniran, bez displeja, bez tastera i gomile nepotrebnih detalja koji korisniku mogu samo da odvlače pažnju i skrenu misli. Tu je samo pet diskretnih LED dioda koje svojim treperenjem (i vibracijom trekera) pružaju korisniku najosnovnije informacije – o prispelim porukama, mejlovima, propuštenim pozivima… i to sve samo kada je Flex 2 narukvica sinhronizovana sa pametnim telefonom ili nekim od pametnih uređaja, kao što su tablet računari ili mobilni računari.

Kao i većina trekera ovog tipa, tako i Flex 2 fitnes treker sa pametnim uređajima komunicira preko Bluetooth veze pružajući na taj način korisniku na displeju telefona, tableta ili računara detaljan uvid u sve njegove dnevne i noćne aktivnosti. Detaljnije, Flex 2 fitnes treker prati iskoračane korake i stepenike,  iskoračanu ili istrčanu distancu/kilometražu, potrošene kalorije, ukupno vreme provedeno u nekim fizičkim aktivnostima, kao i vreme provedeno bez bilo kakvih aktivnosti (sedenje, ležanje…). Dodatno, sve to upotpunjuje SmartTrack funkcija koja automatski pratiti pojedinačne aktivnosti korisnika, kao što su trčanje i aerobne vežbe, ali i bavljenje nekim konkretnim sportskim disciplinama. Fitbit-ova aplikacija sve to veoma lepo ispisuje na ekranu telefona, tako da korisnik u svakom trenutku može da ima uvid u sve aktivnosti koje je imao tokom dana. Dobra strana Flex 2 fitnes trekera je da korisnike koji su manje aktivni stalno opominje da se pokrenu. Konkretno, ovaj treker očekuje od svog vlasnika da napravi minimum 250 koraka tokom jednog sata ili kreće da “smara” neprekidnim vibriranjem i opomenama da je vreme da se telo fizički pokrene.

Pored dnevnih, kao što smo napomenuli Flex 2 treker trekuje i noćne aktivnosti korisnika. On meri vreme koliko organizam odmara, dubinu sna i periode odmora formirajući veoma jasnu i preciznu sliku o tome koliko je organizam zaista spreman da se potpuno posveti dnevnim obavezama i fizičkim naporima. Moguće je čak postaviti i određene ciljeve u smislu blagovremenog odlaska na spavanje i kreiranja mini odmora koje doktori preporučuju i savetuju kao najbolje rešenje za pravilno funkcionisanje organizma. Tu je i veoma tihi alarm koji je koncipiran tako da korisnika postepeno izvodi iz sna, odnosno da organizam spreči da doživi veći nivo stresa koji se obično javlja prilikom naglog buđenja.

Na kraju ostaje još da skrenemo pažnju na veoma dobru autonomiju baterije Flex 2 fitnes trekera koja se kreće između 5-7 dana pri aktivnom korišćenju. Dobra stvar je što se ista u punom kapacitetu puni za svega 2 sata što za sada nudi jako mali broj fitnes trekera ovog tipa. I to bi bio Flex 2 fitnes treker koji možda nije osmišljen za najzahtevnije sportiste i rekreativce (oni vole rešenja sa ekranima i merače otkucaja srca), ali je svakako sjajno i nenametljivo rešenje za svakog ko ozbiljno želi da svoje telo i organizam dovede u stanje savršenog balansa i oslobodi se viška kilograma i loših životnih navika. Povoljna cena mu je velika prednost, kao i činjenica da dolazi u četiri različite boje i da ga je moguće nositi i kao narukvicu i kao lančić. Šta prosečan korisnik više da poželi?!

Kratki video i Fitbit Flex fitnes trekeru možete pogledati na ovom link-u.

Cena (sa PDV-om): 13.400,00 dinara
Kontakt: iStyle

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime