Fitness and Health gedžeti postali su prava atrakcija u svetu, a posebno su popularni kod sportista i ljudi koji teže zdravijem načinu života. Zapravo, gedžete ovog tipa vole svi jer su maksimalno korisni o čemu dosta govori i podatak da ih u zapadnim zemljama koriste i u stacionarnim ustanovama za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i njihove dnevne i noćne aktivnosti, kao i u ozbiljnim sportskim klubovima. Mi smo do sada u više navrata imali priliku da vas upoznamo sa veoma zanimljivim i moćnim Fitness and Health gedžetima, a danas je do nas stigao (trenutno) kralj među njima – Fitbit-ov Charge – proizvod izveden u vidu narukvice koja (blago rečeno) može svašta.

Fitbit Charge narukvica dosta podseća na Flex narukvicu istog proizvođača samo što na sebi ima veći displej, bolju radnu autonomiju i nešto veći broj funkcija. Kreirana je sa namerom da prati dnevne i noćne aktivnosti korisnika, potrošnju kalorija, vitalne funkcija, ali i da bude pravi mali personalni trener. Osnovu joj čini skup senzora koji su međusobno sihnronizovani sa aplikacijom koja je potpuno besplatna i dostupna za Android i iOS uređaje. Sve što je potrebno da korisnik uradi jeste da preko aplikacije unese šta je i u kojoj količini jeo, koliko je visok i težak, a ostalo je na Charge narukvici.

Od momenta stavljanja narukvice i instaliranja aplikacije na telefonu ili tabletu ona kreće u akciju pružajući izuzetno precizne informacije korisniku o svemu što je tokom dana radio. Toliko je dobra u tome da možemo reći da je pravi mali "špijun" na ruci. Kada korisnik trči sugerira mu kako to najbolje da radi shodno težini i visini, a sve u cilju kako bi izgubio više kalorija. Kada vežba daje mu informacije o pravilnom vežbanju i što je jako važno punije osobe zna da stimuliše dodatno kroz pokretanje najrazličitijih aktivnosti tokom dana – tipa: idemo da vežbamo ili idemo da istrčimo još koji kilometar ili uradimo još koji sklek.

Što se tiče noćnih aktivnosti ugrađeni Sleep senzor može da isprati snagu i dubinu sna kao i sve aktivnosti koje korisnik radi tokom noći. Ostali senzori su u noćnim satima sinhronizovani sa njim tako da korisnik ujutru može da vidi koliko je kalorija potrošilo njegovo telo u stanju mirovanja ili koliko trzavica (naglih pokreta) je ima tokom spavanja, kao i brojne druge informacije koje jasno slikaju rad i funkcionalnost organizma. A sada još par bitnih stavki – sa Charge narukvicom je moguće ići i na tuširanje i kupanje jer je potpuno izolovana od svih spoljnih uticaja. To znači da je idealno rešenje i za sportiste koji se bave ekstremnim sportovima, planinare pa čak i ronioce.

Sve što smo nabrojali i rekli o Charge narukvici samo je jedan mali deo onoga što ona zna i ume. Ona je lepše rečeno toliko jedan svestran i koristan Fitness and Health gedžet koji prosto ne može da se ne voli. Primena joj je svakako široka, a prosto je nezamenjiva za sportiste, rekreativce i osobe koje pate od viška kilograma. Dostupna je u više različitih boja i što je jako važno za ono što nudi uopšte nije skupa. Sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): 15.900,00 dinara
Kontakt: Apcom