O kompaniji Fitbit suvišno je trošiti reči jer radi se definitivno o najvećem proizvođaču fitnes trekera na svetu i imenu koje je mnogim korisnicima izmamilo osmehe na licu i ulepšalo život. Da, baš tako, rešenja kompanije Fitbit milione korisnika širom planete su izvela na put takozvanog zdravijeg načina života, učinila ih aktivnijim i oslobodila suvišnog stresa. Sa trekerima ove kompanije treniraju najpoznatiji sportisti na zemljinoj kugli, žive pozante javne ličnosti, glumci, režiseri, voditelji, poznati kuvari, pa čak i političari… I svi oni slažu se u jednom – Fitbit-ovi fitnes trekeri su apsolutno najbolji i napouzdaniji. Upravo za svoje verne konzumente pomenuta kompanija je nedavno lansirala nove proizvode koje pored impresivnih funkcija krasi i moderan dizajn, kao i besprekorna izrada. Charge 2 je od svih noviteta privukao najviše paženje, jer u elegantnom izdanju pored standardnih funkcija donosi i mogućnost praćenja rada srca, odnosno otkucaja srca…

Charge 2 u osnovi predstavlja direktnog naslednika popularne Charge HR narukvice, šta više čak su i po funkcijama veoma slični proizvodi, međutim ono što krasi novo izdanje jeste elegantniji dizajn, bolja izrada, maksimalna otpornost na sve spoljne uticaje i mogućnost kastimizovanja ugrađenog trekera. Kao i Charge HR, tako i Charge 2 prati sve dnevne i noćne aktivnosti korisnika, broji iskoračane korake i stepenike, pređenu kilometražu, potrošene kalorije i meri otkucaje srca. Po potrebi može se pretvoriti i u personalnog trenera, kao i u moćnog vodiča ka zdravijem načinu života. Fitbit Charge 2 sa pametnim telefonima i računarima komunicira preko Bluetooth veze koja pored toga što je zadužena za sinhronizaciju podataka sa trekera prima i informacije sa uređaja sa kojim je uparena. Tako korisnik dok trenira brzo i lako može da ima uvid u prisple poruke, mejlove i (propuštene) pozive, ali i da prima obaveštenja o na primer vremenskoj prognozi. Takođe, kako poseduje displej Charge 2 ima implementiran i alarm, sat i kalendar, a može da pruža i brojne druge vizuelne informacije.

Kako je reč o naprednom fitnes trekeru tako Charge 2 objedinjuje skup od tri senzora (Optical heart rate tracker, 3-axis accelerometer i Altimeter), koji u kombinaciji sa vibracionim motorom pružaju krajnjem korisniku kompletan uvid u sve dnevne i noćne aktivnosti, ali i daju maksimalni stimulans organizmu da se pokrene. Tako na primer ukoliko korisnik više od jednog sata nema nikakvih fizičkih aktivnosti Charge 2 aktivira vibracioni motor i kreće da animira korisnika da se pokrene i vežba, odnosno da krene da izlaže svoje telo naporima i kretanju. Kako smo napomenuli Charge 2 je fitnes narukvica napravljena od najkvalitetnijih mogućih materijala (posebna vrsta gume) zbog čega je i otporna na većinu spoljnih uticaja. Nju je čak moguće i pokvasiti bez bojazni da će prestati sa radom. Ipak, nije potpuno vodootporna, pa tako sa njom nije baš najbolje ići na plivanje i ronjenje. Narukvica je veoma lagana, ima odličnu bateriju čija je radna autonomija od 5 do 7 dana (kompletno se puni za dva sata) i moguće je istu opremiti sa brojnim dodacima. Konkretno za Charge 2 narukvicu Fitbit je dizajnirao kožne narukvice i narukvice od plemenitih metala koje jeste da mnogo koštaju, ali ovaj proizvod čine jedinstvenim i još lepšim i moćnijim.

I to bi u najkraćim mogućim crtama bila Charge 2 fitnes narukvica koja je od pre par dana dostupna i domaćim kupcima u svim raspoloživim bojama. Za razliku od Flex 2 fitnes trekera ova narukvica je mnogo ozbiljniji proizvod jer pored standardnih parametara meri i puls, a poseduje i OLED displej na kome se većina informacija ispisuje, pa nema baš mnogo razloga da se telefon stalno vadi iz džepa kako bi se videle ključne informacije – one su tu, na samom displeju trekera. Sjajna stvar kod ove fitnes narukvice jeste i to što je dizajnerski veoma svedena i može da se uklopi uz bilo koju vrstu garderobe, uključujući i onu najsvečaniju. Za ono što dnosi krajnjem korisniku ni njena cena nije preterano visoka – konkurencija je mnogo skuplja, a ne nudi ništa specijalno. Sve u svemu Charge 2 narukvica je pun pogodak za ozbiljne sportiste i rekreativce, kao i sve koji žele da zaplove ka zdravim životnim navikama.

Pogledajte film o Fitbit Charge 2 fitnes narukvici na ovom link-u.

Cena (sa PDV-om): 22.000,00 dinara
Kontakt: iStyle

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime