Prošle nedelje smo vam predstavili spektakularni Samsung Galaxy S zbog koga smo poželeli da rasprodamo sve stvari iz kuće samo da bismo ga nabavili, a sada nam stiže još jedno Samsungovo čedo – model Wave.

Dizajn

Sasvim je jasno da će Samsung Wave baš obradovati sve one koji ne žele još jedan klon iPhone-a. Proizvođač je zato ovaj model opremio atraktivnim kućištem nešto “tvrđeg” izgleda, baš kao da su poželeli da i dizajnom pokažu da je on stvarno čvrst momak. Razlog za to je metalno kućište koje uliva poverenje. Čak iako ste previše jaki, ili potpuna šeprtlja kome stvari ispadaju iz ruku na svakih par minuta ovaj model će izdržati sve izazove. Prednjom stranom dominira veliki ekran, a tasteri su baš dobro uklopljeni u dizajn. Boja ovog modela je tamna bronza, koja je poslednji modni trend u svetu visoke telefonske mode.

Tehnikalije

Samsung je uređaj opremio Super AMOLED ekranom osetljivim na dodir dijagonale 3,3 inča i rezolucije 480 x 800 inča. Bolje bi vam bilo da sedite kada ga uključujete pošto će vas kvalitet slike sigurno oboriti s nogu. Odmah se vidi da je kompanija Samsung kralj tržišta ekrana. Ugrađena je kamera od 5 megapiksela, a tu je i LED blic. Kvalitet fotografija i video zapisa je vrhunski, a ova kamera je prevazišla konkurente i približila se klasičnim digitalnim aparatima. Tako je podržano geotagovanje uz pomoć GPS prijemnika, a aparat će prepoznati osmeh u kadru, pa čak i kada neko trepne u trenutku snimanja. Samsung je ovaj model snabdeo Bada mobilnom platformom koja pruža izuzetnu stabilnost, intuitivnost i fleksibilnost rada. Za sve to se pobrinuo i ARM Cortex procesor od 1 GHz koji pušta atraktivne igrice ili DivX filmove a da se ni ne oznoji. Uz sve to kapacitet baterije je neverovatno veliki i pružiće vam dane zabave i telefoniranja. Bukvalno.

Povezivanje

Samsung je oduvek vodio računa o društvenim veštinama svojih uređaja. Zato je i Wave opremljen za druženje. WiFi konekcija i ležište za MicroSD memorijske kartice se podrazumevaju, a podržan je rad sa HSDPA mrežama i konekcijama do 7.2 Mbps.

Zaključak

Wave je još jedan vrhunski telefon iz Samsunga koji bismo voleli da imamo. Njegovo kućište je dovoljno malo da ga smestite u džep, ali je ekran dovoljno veliki da pogledate par epizoda omiljene serije dok čekate u redu za mleko. Bada platforma radi veoma dobro, a Samsung je iskoristio baš sve prednosti ekrana osetljivog na dodir što korišćenje ovog modela čini pravim zadovoljstvom.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime