Canon izbacuje fotoaparate češće od izbora u Srbiji, a PowerShot G9 je novi mali aparat Canonove prestižne serije G. Retro imidž je tako kul ove godine, a metalno kućište će izdržati i bahato ponašanje vaše devojke. G9 ima rezoluciju od 12.1 miliona tačaka, a tu je i kvalitetni objektiv sa šestostrukim optičkim povećanjem. Žižna daljina je u rasponu od 35mm do sjajnih 210 mm, što uz ugrađenu optičku stabilizaciju pruža izuzetnu funkcionalnost. Ne možete dobiti i jare i pare pa je zbog ovako dobrih optičkih karakteristika kućište prilično debelo. Canon je tu smestio i novi Digic III procesor koje ovaj proizvođač ugrađuje i u profesionalne modele, a dodate su i neke napredne tehnologije poput mogućnosti prepoznavanja lica. G9 snima video u fantastičnoj rezoluciji od 1024 x 768 tačaka sa 15 sličica u sekundi. Osetljivost na svetlo je veoma dobra i kreće se u rasponu od 80 do 1600 i to uz minimalno povećanje šuma na najvišoj vrednosti.
 
Model G9 omogućava i da odaberete jedan subjekat u kadru, a aparat će ga sam prepoznati, pratiti i u sledećim kadrovima prilagoditi sve parametreme snimaka tačno za slikanje te osobe. Jedino nedostaje da vam ne nabavi i broj telefona i omiljeni restoran dotične osobe. Mada, možda i to vidimo u modelima za 2009. godinu.
 
Kvalitet snimaka je odličan, a za slike dinamičnih boja zaslužan je pre svega novi procesor digitalnog signala, kao i odličan senzor i objektiv. Ako hoćete bolje od ovoga razmišljajte od SLR modelima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime