Prokleta gamad od komaraca još nije pocrkala! Ali tu dolaze Kinezi i rešavaju stvar! Samo ako smete da isprobate ovo čudo!

Destinacija: Kineski tržni centar
Misija: Pronađi i kupi
Budžet: 100 dinara
Status: Obavljeno

Evo kako da se pred kraj leta zaštitite od komaraca! Samo nabacite ovu narukvicu po imenu Bugs Lock i oteraćete sve komarce oko vas koji će pobeći ili u agoniji umreti dok vas gledaju u oči.

Naravno ako smete to da uradite, pošto mi nešto baš i nismo bili u fazonu da eksperimentišemo. Pogotovo imajući u vidu da se u Kini i dalje koristi veoma opasni otrov DDT. Verovatno su za takve vesti saznali i marketing eksperti ove fabrike koja pravi narukvice pa su na pakovanje lepo napisali da je DEET free. Šta god im to značilo. Možda se DDT na kineskom piše DEET. Ili su napravili slovnu grešku. Ili je narkuvica nakrcana DDT otrovom, ali fakat nema DEET-a kao što i lepo piše. Ili nisu imali blage veze šta sve to znači ali eto lepo izgleda.

Dakle, mi tu kesicu nismo otvorili, a vi kako hoćete! Samo nemojte posle da se nama žalite ako vas izraste prst viška na toj ruci gde ste nosili narukvicu.

1 KOMENTAR

  1. Budget Gadget: Narukvica protiv komaraca Postovani, pre nego napisete clanak mogli bi malo da se informisete, ovako ispadate glupi u drustvu 🙂 Nisu pogresili Kinezi vec upravo vi. DEET, takođe poznat kao N,N-diethyl-m-toluamide, ili N,N-diethyl-3-methylbenamide, je aktivni
    hemijski sastojak u većini sredstava protiv insekata koji se nanose na kožu. U poslednje vreme postoji trend izbegavanja proizvoda koji u sebi sadrze DEET, te je stoga DEET FREE oznaka na proizvodu veoma trazena. Pozdrav, Nenad

Comments are closed.