Evo dokaza da kod Kineza mogu da se pronađu i neke stvarno upotrebljive stvari. Ovog puta toliko korisne da spašavaju živote.

Destinacija: Kineski Tržni Centar, Blok 70.
Misija: Pronađi i kupi
Budžet: 100 dinara
Status: Obavljeno

Sigurno se pitate šta je to na slici nedefinisanog izgleda iznad Domino olovaka, pa još zapakovano u neuglednu kesu.

Da li ste možda nekada gledali priloge u vestima o spašavanju unesrećenih ili izgubljenih u prirodi? E pa da ste obratili pažnju videli biste da su oni umotani u neki čudni metalni materijal. To su zapravo zlatno-srebrna ćebad za spašavanje, nastala u okviru svemirskih programa, ali se sada koriste i za urgentne slučajeve.

 

Ona su zato potpuno neizostavni deo svakog kompleta za preživljavanje pošto veoma dobro čuvaju toplotu a uz to su izuzetno lagana.

Ovo ćebe u malenom pakovanju košta samo 100 dinara i može da se spakuje u džep. Ako planirate bilo koju rizičnu aktivnost, duži boravak u prirodi ili nešto još luđe morate da ga ponesete. Kada želite da se ugrejete srebrna strana bi trebalo da bude okrenuta vama, a ako želite da se sačuvate toplote, okrenite ćebe obrnuto.

A pošto se vremenska prognoza za Srbiju pogoršava iz dana u dan, izgleda da ćemo ga upotrebiti brže nego što smo planirali, pošto krajem nedelje počinje da pada sneg, a temperature će biti i do minus 25 stepeni.

I još jednom: sada se ne šalimo, ovo ćebe je stvarno dobra stvar i trebalo bi da ga imate!

2 KOMENTARI

  1. Ako bi ste bili ljubazni da detaljnije precizirate radnju u kojoj ste je kupili?
    Obisao sam danas oba trzna centra u bloku 70 i od ove astrofolije ni traga ni glasa.
    Koristicu je za spasavanje ljudi, kao i moje kolege pa bih molio za brz odgovor, jer situacija je vanredna.
    Hvala unapred.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime