Sony Ericsson je danas predstavio novi asortiman Xperia pametnih telefona koji nude uzbudljiv, nov društveni doživljaj. S obzirom da se ljudi sve više oslanjaju na pametne telefone radi instant komunikacije, Facebook u okviru Xperia-e integriše društvene konekcije preko telefona. Uz direktnu dostupnost Facebook-a iz najkorišćenijih oblasti telefona kao što su galerija slika, muzički plejer, telefonski imenik i kalendar, Sony Ericsson omogućava ljudima da prikazuju i komentarišu na jednostavniji način nego ranije, zahvaljujući novoj seriji Xperia pametnih telefona.

Među najistaknutije nove karakteristike Xperia telefona spada inovativna vrsta društvenog muzičkog doživljaja. Ako nađete neku sjajnu novu pesmu ili slušate svoju omiljenu, možete da je “lajkujete” direktno sa medija plejera a potom će “Wall” vašeg Facebook profila biti automatski ažuriran bez potrebe da otvarate Facebook aplikaciju. Takođe ćete moći da imate uvid u muziku i video sadržaje koje su vaši prijatelji “lajkovali”, preporučili i komentarisali preko servisa kao što su YouTube i Spotify.

Osim muzike, integracija Facebook-a u Xperia medija galeriju učiniće fotografije dostupnijim i bližim, pristupa im se samo jednim klikom na glavnom ekranu. Dodatna je i mogućnost “lajkovanja” i komentarisanja. Xperia telefonski imenik će takođe biti društveniji nego ikada ranije, interesovanja i fotografije vaših prijatelja moći će da se pronađu pod upisom njihovih brojeva u telefonskom imeniku. U kalendaru telefona naći će se i rođendani vaših prijatelja kako ih ne biste zaboravili.

Stephan Croix, direktor marketinških partnerstava u Sony Ericsson-u, izjavio je sledeće: ,,Korišćenje društvenih medija putem pametnih telefona postalo je deo svakodnevnog života. Sony Ericsson je unapredio integraciju Facebook-a u Xperia seriju kako bi korisnicima omogućio jedinstveno i zabavno instant iskustvo – koje mogu da dožive samo preko Xperia pametnog telefona. Sony Ericsson tesno sarađuje sa Facebook-om kako bi osigurao korisnicima interakciju između omiljenih kanala drušvenih medija i pametnih telefona.’’

Henri Moissinac, direktor za mobilno poslovanje kompanije Facebook, izjavio je:,,Mi smatramo da su mobilni uređaji idealno okruženje za bogat društveni doživljaj. Sony Ericsson je kreirao neverovatno Facebook iskustvo u okviru Xperia pametnih telefona i uvereni smo da će se ljudima dopasti ovo novo, intuitivno iskustvo.’’

Integracije Facebooka u okviru Xperie:
•    Instant mogućnost da se „dele“ pesme koje ,lajkujete’ sa prijateljima
•    Kompletan proces između društvenih medija i muzike: „lajkovanje“, „deljenje“ i kupovina pesama
•    Jednostavan pristup onome što prijatelji slušaju i gledaju
•    Facebook albumi i fotografije integrisani u aplikaciju Xperia galerija
•    Slika, interesovanja i link ka profilu vaših prijatelja vidljivi u Xperia telefonskom imeniku
•    Facebook događaji će se sinhronizovati sa Xperia kalendarom
•    Facebook obaveštenja će se prikazati na ekranu kako korisnici ne bi propustili važne događaje i datume

Postojeći Xperia arc i Xperia PLAY korisnici sada mogu da pristupe novim integrisanim karakteristikama jednostavnim ažuriranjem svog softvera. Novi Xperia mini i Xperia mini pro – predstavljeni danas – posedovaće instaliran Facebook u okviru Xperia-e. Nastavljajući uspeh originalne mini serije, ovi inovativni telefoni imaju bogate karakteristike, rade na 1GHz Qualcomm Snapdragon procesoru i imaju najnoviju verziju operativnog sistema Google’s Android – Gingerbread 2.3.

Facebook u okviru Xperie biće dostupan na svim Xperia telefonima za 2011. godinu od 2. kvartala na odabranim tržištima. Xperia mini i Xperia mini pro biće dostpuni od 3. kvartala.

Za više informacija posetite Sony Ericsson Product Blog:
http://blogs.sonyericsson.com/products

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime