VIP je prvi pre godinu dana doneo u Srbiju BlackBerry servis i šmekerske uređaje, a ponovo su preduhitrili konkurenciju pošto se odnedavno u njihovoj ponudi nalazi i novi model kanadske kompanije Research in Motion – BlackBerry Bold. Izvadili smo ga iz kutije a onda uzeli pakovanje maramica da bi obrisali bale. Čist luksuz, vrhunski dizajn i najbolja izrada koju smo videli su tako dobri da ćete poželeti da ga nabavite odmah zajedno sa novim Aston Martinom i kutijom Beluga Kavijara. Bold je naslednik modela 8800 namenjenog visokoj klasi korisnika (čitaj – sa kešom), kojima je pored pomalo funkcionalnosti značajn i izgled kako bi mogli da se lože pred prijateljima buržujima i posebno ostalim smrtnicima koji nemaju članske karte vašeg kluba milionera. Nova kupina izgledom podseća na iPhone, sa zaobljenim ivicama i metalnom pozadinom, ali je tu i dalje glavna karakteristika ovih uređaja – QWERTY tastatura. Ležište za Micro SD memorijske kartice je sada spolja pa nema skidanja baterije kao na starijim modelima, a u paketu se dobija kartica kapaciteta 1 GB.

Podešavanje maila je toliko jednostavno da će i vaša baka umeti da ga završi i svodi se na to da ukucate email adresu i šifru. Ukoliko se bojite za sigurnost podataka ne zaboravite da je Rusija jedina zemlja u kojoj BlackBerry ne može da se kupi pošto Research In Motion Federalnoj službi bezbednosti nije želeo da oda kako se podaci šifriraju. 

Bold ima podršku za WiFi, pa to znači da kada imate bežični Internet nećete morati da trošite i dalje skup protok podataka preko mobilne mreže. Ipak, ne zaboravite da BlackBerry servis pakuje sve podatke što u praksi znači da ćete retko kada potrošiti količinu podataka koju dobijate u paketu za 1000 dinara. Tu je još i GPS sa instaliranim Google mapama, kao i kamera od 2 megapiksela.
Podesite mail, instalirajte Gtalk, MSN i Facebook i vaša nova igračka za loženje je spremna.
 
BlackBerry Bold se u VIP kupuje uz standardne pakete, a cena se kreće u rasponu od 19.999 dinara do 39.999 dinara u zavisnosti od tarife.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime