Kompanija Beats doživela je pravi preporod od kada je kupljenja od strane Apple-a i munjevitim koracima grabi napred nudeći krajnjim korisnicima veoma zanimljiva, kvalitetna i moderno dizajnirana rešenja. Zapravo, slušalice i zvučnici ovog proizvođača prvenstveno su namenjeni mlađoj populaciji, ali i svima koji se tako osećaju i prosto imaju potrebu za kvalitetnim zvukom u pokretu. Ipak, visoka cena Beats-vih rešenja često je bila nepremostiva prepreka za mnoge potencijalne kupce, pa čak i one koji na pravi način percipiraju ovaj brend i poznaju sve njegove prednosti. To je i bio razlog zbog koga je ova kompanija odlučila da poradi na modelima slušalica koje bi cenom mogle da zainteresuju široke narodne mase – i tako su nastale Beats ep slušalice – povoljne, moderno dizajnirane, jednostavne za održavanje i sa zvukom koji vredi svaku uloženu paru.
Realno posmatrano Beats ep su slušalice koje su osmišljene za svakodnevnu upotrebu i namenjene su pre svega mlađim korisnicima koji vole dobar zvuk i moderan dizajn. Napravljene su od plastike i aluminijuma i poprilično su lagane, tako da kada se stave na uši stvaraju utisak kao da jedva postoje – bukvalno kao da lebde pored glave. U rukama pak ove slušalice “govore” kao jedan kompletan proizvod i jedino što zna pomalo da zasmeta jeste što kabl koji spaja ram za zvučnicima malo štrči pa postoji opasnost od eventualnog oštećenja prilikom naglih trzaja ili nasilnog bacanja istih.

Beats ep slušalice su dostupne u nekoliko različitih boja (plava, crna, crvena i bela) i sa paketom koji je skroman, ali dovoljan. Konkretno, on sadrži par kablova, uputstva na više jezika i platnenu torbicu za nošenje čiji je kvalitet diskutabilan u smislu da se torbica teže održava i da je pitanje koliko ista slušalice zaista štiti od spoljnih uticaja. Kablovi su dobre izrade – jedan je sa mikrofonom i osmišljen je za korišćenje van kuće, dok je drugi klasičan i predviđen je za korišćenje/povezivanje sa računarima i drugim direktnim izvorima zvuka.

Jednostavnost ovih slušalica mogla bi da kaže kako iste nude tek prosečan kvalitet zvuka, ali nije tako. Zapravo, ovo su veoma dobro izbalansirane slušalice jer zvuk koji donose je čist, jasan i glasan. Bas je u nekoj zlatnoj sredini – ni previše prodoran, ni previše mekan, a reprodukcija i visokih i niskih tonova je maksimalno prirodna i prijatna za uši. Distorzija i šumova nema, kao ni raznih izobličenja tonova koji su česta pojava kod slušalica iz ovog cenovnog ranga. To su u osnovi potvrdili svi audio testovi koji su među glavnim zadacima imali proveru kvaliteta zvuka kroz raznorazne filtere. Beats u ovom slučaju dobija solidnu visoku ocenu – kvalitet zvuka jeste prednost Beats ep slušalica.

Iako je jasno da Beats ep slušalice ne ciljaju na pasionirane audiofile one bez problema mogu da zadovolje i potrebe naprednih korisnika. Pogodne su kako za slušanje muzike i gledanje filmova, tako i za uživanje u multimediji i igranju igrica. One su neka vrsta multipraktik slušalica – dobre su za sve i imaju odličan zvuk, ali nisu top u smislu da su premium slušalice. Lepo stoje i jačem i nežnijem polu, a posebno su interesantne/atraktivne na glavama tinejdžera. Na kraju i cena im je atraktivna, pogotovo ako se posmatra iz perspektive da Beats u ovom cenovnom rangu do pre nedelju dana nije imao rešenja ovog tipa. Računica je jasna – Beats ep su slušalice u koje vredi i treba uložiti.

Cena (sa PDV-om): 14.590,00 dinara
Kontakt: iStyle

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime