Imate problema sa nesanicom? Muče vas teški snovi i stalno ste pod stresom, čak i kada odmarate? Imamo rešenje za vas, a nije tableta ili neka kapsula za smirenje i podsticanje sna (spavanja). Sve što vam treba je Aura Smart Sleep System kompanije Withings koji (nećemo biti skromni ako kažemo) predstavlja najneverovatniji gedžet koji smo do sada imali u našoj maloj redakciji. 

 
Konkretno radi se o uređaju koji nam pomaže da mirnije utonemo u snam i sanjamo lepe snove. Ne preterujemo, verujte nam, jer Aura Smart Sleep System već uživa ogromnu popularnost u svetu, a domaćim kupcima je ovaj neverovatni uređaj postao dostupan početkom tekuće godine. Domino magazin je jedna od prvih redakcija u zemlji koja je imala priliku da se druži sa ovim uređajem i evo šta od njega možete da očekujete…
 
Aura Smart Sleep System se sastoji iz tri dela: Sleep senzora, Bedside uređaja i pratećeg softvera koji je (bar za sada) dostupan samo za iOS uređaje (iPad tablete, iPhone telefone i iPod touch media plejer). Zahvaljujući njima Aura je ustanji da vrlo precizno nadzire cikluse i kvalitet sna, kao i da isti prilagodi uslovima okruženja tj. ambijenta. Sada se pitate kako to postiže? Tajna je u Bedside uređaju koji emituje nijanse plave i crvene svetlosti zadužene za lučenje hormona sna (Melatonin), ali i u posebnim zvukovima koji tipični za lakše postizanje ulaska u san. Isti se smanjuju kako organizan tone u san, a preko aplikacije možete odabrati najrazličitije grupe zvukova za koji mislite i osećate da će prijati vašem organizmu.
 
Aura Smart Sleep System poseduje alarm i sat koji se preko aplikacije mogu podesiti da organizam polako izvedu iz sna, međutim ono što je mnogo interesantnije je automatsko buđenje koje vam toplo preporučujemo u danima kada nemate nikakvih poslovnih obaveza. Automatsko buđenje funkcioniše tako što sensor javlja Bedside uređaju i alarmu koliko je organizam odmoran i tako produžava ili skraćuje vreme spavanja. Možda vam se ovo čini kao čista naučna fantastika, ali u praksi automatsko buđenje itekako dobro radi i itekako ima smisla – najvažnije je da bolje radi od bilo kakve pilule. 
 
Moramo da priznamo da smo na prvu loptu bili veoma skeptični po pitanju Aura Smart Sleep System-a jer san je još uvek jako nepoznata oblast čoveku, slično kao i kosmos, međutim kada smo sistem stavili u funkciju i utonuli u dubok san shvatili smo da Aura predstavlja gedžet koji nam je neophodan, naročito posle napornih i iscrpljujućih dana. Probali smo sve Aurine funkcije i opaaa sve su besprekorno radile. 
 
Nama se najviše svidelo automatsko (ili lepše rečeno inteligentno) buđenje, ali nismo smeli da ga probamo radnim danima jer ko zna kada bi ustali, a posao zove. Sve u svemu Aura Smart Sleep System je izuzetno koristan proizvod koji bi svi koji imaju problema sa snom trebalo da poseduju. Sa druge strane cena proizvoda nije baš previse povoljna pa će za sada biti rezervisan za kupce koji imaju nešto dublji džep. Mi smo odlučili – Auru moramo da imamo!
 
Cena (sa PDV-om): 40.990,00 dinara
Kontakt: Apcom