Apple je konačno predstavio iPhone 12. I ima nekoliko iznenađenja iako smo manje više sve znali još pre nekoliko dana.

Bazni model iPhone 12 će koštati 800 dolara, što je 100 dolara više od iPhone 11 modela proše godine. Ali, telefon koji bi trebalo da odgovara najvećem procentu korisnika ove godine Super Retina XDR OLED ekran, duplo veće rezolucije. To je i osnovni razlog više cene, iako ima i razloga zašto cena nije morala da bude viša, a o tome nešto niže u tekstu.

Drugi novitet je sasvim novi dizajn koji podseća na bočnu lajsnu sa iPhone 4 modela. Kućište je urađeno od čelika a ne aluminijuma što dobro zvuči pošto je čelik tvrđi od aluminijuma pa i otporniji na grebanje ili udarce. Takođe, ekran je urađen u saradnji sa kompanijom Corning pa ima keramički štit i četiri puta je otporniji na padove.

Novi je i Bionic A14 procesor koji ima 40 posto više tranzistora, 50 posto bolje performanse i 70 posto efikasnije mašinsko učenje. Osnovni iPhone 12 model i dalje ima samo dve zadnje kamere, dok model iPhone 12 Pro ima tri.

Stvarno loša vest je da u kompletu sa telefonom više ne dobijate ni punjač ni slušalice. Pa ćete za to morati da se snađete ili potrošite još neku desetinu dolara. Nadamo se da korisnici neće potrošiti 800 dolara na telefon i onda kupiti jeftin punjač kojim će upropastiti bateriju a možda i ceo uređaj.

I za kraj evo i svih cena a svi modeli će biti dostupni najkasnije do 13. novembra:

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime