ANV noževi uskoro stižu u Srbiju i trebalo bi da zapamtite ovo ime.

Naziv kompanije je izveden iz slogana Acta Non Verba Knives ili “Akcija, ne reči” a nastala je pre nekoliko godina u Češkoj.

Logo je minimalistički baš kao i dizajn većine modela. Sve osim neophodnog je izbačeno i takav pristup je itekako poželjan, pošto pruža visoku pouzdanost ali i moderan dizajn, koji mnogim kupcimaa jeste važan.

Mlada češka firma se odlučila za nešto drugačiji biznis model u odnosu na većinu konkurencije.

Pojednostavljeno gledano, sa jedne strane tržišta su stare kompanije koje već decenijama ili čak stotinama godina prave skupe i kvalitetne noževe. Sa druge imamo jeftine i obično ni malo kvalitetne noževe koji stižu sa dalekog istoka. U takvoj postavci stvari, nije lako probiti se na tržištu proizvoda starom koliko i ljudska civilizacija.

Ipak, kvalitetan nož može da znači razliku između života i smrti u ekstremnim situacijama odnosno povrede i problema ili pouzdanog i lagodnog korišćenja u svakodnevnim uslovima. I postoje brojni profesionalci ali i napredni amateri koji su spremni da plate nešto više za vrhunsku opremu, od lovaca i planinara do entuzijasta.

ANV Knives u ponudi ima različite modele i cenovni opseg kao i noževe za različite namete i korisnike.

Recimo, P100 je osnovni model, mali kompaktni nož u futroli sa oštricom od N690 čelika.

Sklapajući nož Z100 je najprodavaniji model iz ANV noževa. Možete da birate boje i tip sečiva, sa ili bez zuba i različite tipove kočnica. U pitanju je nož na sklapanje i svakodnevno nošenje koji će izdržati i najteže zadatke i situacije u kojima svako može da se nađe.

Tu su i vojni modeli poput M311.

Kolika pažnja se posvećuje svakom modelu ukazuje činjenica da se uz svaki nož dobija kartica sa podacima o tome ko je sklapao nož i ko je kontrolisao kvalitet.

ANV knives će uskoro moći da se kupe i u Srbiji. Cene i dostupnost još nisu objavljeni. Do tada, možete ih kupiti na internetu ili po evropskim zemljama.

Na linku imate više detalja.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime