Novi Motorola razr je nedavno predstavljen u u potpuno osveženoj verziji. Originalni model imao je spoljni displej na kom ste jednim pogledom mogli da vidite vreme i druge informacije.

Ipak, puno toga se promenilo dolaskom smartfona i korisnici danas počinju da porepoznaju važnost toga da je potrebno da se s vremena na vreme isključe iz digitalnog sveta, ali da u svakom trenutku i dalje pod svojim prstima imaju najvažnije informacije kada su im potrebne.

Zato je Motorolin tim inženjera i timova zaduženih za korisničko iskustvo razvio potpuno novi tip displeja za model razr koji donosi dodatnu interaktivnost i korisnicima dozvoljava da odgovaraju na notifikacije i kontrolišu određene funkcije čak i kada je telefon zatvoren.

Motorola razr ima 2.7-inčni OLED interaktivni Quick View prednji displej – ekran osetljiv na dodir koji vam pomaže da izađete na kraj sa svim notifikacijama, a da pritom ne morate da otvarate telefon.

Kao što je to bio slučaj sa spoljnim ekranom na originalnom Motorola razr modelu, Quick View displej vam prikazuje najvažnije informacije kada je telefon zatvoren, ali vam pruža i mogućnost da vršite interakciju sa njima na potpuno nove načine.

Pogledajte, reagujte i nastavite dalje sa svojim obavezama

Quick View displej vam dozvoljava da vidite sve vaše notifikacije i kada je telefon preklopljen zahvaljujući posebnoj Peek Display tehnologiji koja je deo posebnih Moto iskustava koje kompanijini telefoni nude

Zahvaljujući Peek Display tehnologiji, sada možete da vidite najvažniji deo notifikacija i apdejta, ali isto tako možete i da ih otvorite kako biste videli njihov kompletan sadržaj ili ih ugasili.

Zahvaljujući Quick View displeju možete da odgovarate na poruke i mejlove kada je telefon preklopljen, pa čak i da koristite glavnu kameru za video pozive – bez potrebe da otvarate telefon.

Plaćajte u pokretu

Motorola razr telefon je opremljen NFC tehnologijom koja vam dozvoljava da autorizujete mobilna plaćanja uz pomoć Google Pay servisa dok ste u pokretu. Quick View displej tako možete da koristite kako biste lako obavljali sva plaćanja prostim dodirom ekrana i bez zadržavanja reda na kasi.

Uživajte u omiljenim pesmama

Sada možete da slušate muziku i lako pristupate svim potrebnim kontrolama čak i kada je telefon zatvoren. Zahvaljujući Quick View ekranu možete da promenite pesmu bez otvaranja telefona i ulaženja u komande medija plejera. Sve što je potrebno jeste da prstom pređete na gore preko ikonice za medija plejer kako biste pustili, pauzirali ili promenili određenu pesmu.

A zahvaljujući posebnim Moto akcijama možete da podesite tastere za određivanje glasnoće zvuka tako da uz pomoć njih menjate pesme kada je ekran isključen.

Uhvatite savršenu fotografiju

U Motoroli su se postarali da vas izuzetno tanak i kompaktan dizajn modela razr ne sprečava u pravljenju savršenih fotografija. Kada je razr preklopljen, možete da koristite glavnu kameru telefona za selfije izuzetnog kvaliteta. Kada želite da napravite selfi, jednostavno dva puta okrenite vaš zglob na levu i desnu stranu kako biste automatski aktivirali kameru zahvaljujući Twist to Capture funkciji koja je deo specijalnih Moto akcija.

Potom uz pomoć vašeg osmeha možete da napravite fotografiju koristeći Auto Smile Capture funkciju, ili za to koristite tastere za podešavanja glasnoće zvuka.

Pored svih ovih noviteta, Motorola razr donosi i potpuno nov način da uhvatite najbolji selfi: Gesture Selfie.

Kada kameri pokažete otvoren dlan, ona će automatski aktivirati odbrojavanje od 2 sekunde i potom napraviti fotografiju.

Quick View displej je veoma zgodan i kada pravite fotografije sa otvorenim telefonom. Kada podesite tajmer na internom displeju, odbrojavanje možete da pratite i na spoljnom displeju, pa tako osoba koju slikate može tačno da zna kada je trenutak da se namesti u savršenu pozu.

A nakon što je slika zabeležena, možete da je vidite i na spoljnom ekranu kako biste odmah znali kako je ispala.

Još jedna korisna opcija spoljnog Quick View ekrana jeste mogućnost da na njemu puštate animacije kako biste skrenuli pažnju osobi koju slikate. Ovo je posebno korisno kada slikate decu, pa čak i ljubimce.

Potražite pomoć od Google asistenta (Google Assistant)

Quick View displej je dizajniran tako da savršeno radi sa Google asistentom kako biste uvek dobili pomoć koja vam je potebna uz pomoć glasovnih komandi.

U svakom trenutku možete da pričate sa Google asistentom, pa čak i kada je telefon zatvoren.

Samo kažite „Ok Google“ kako biste počeli da izdajete svoje komande ili postavljate pitanja kako biste maksimalno iskoristili svog digitalnog asistenta.

Savršeno glatko i neometano prebacivanje sa jednog ekrana Motorole razr na drugi

Quick View i Flex View displeji su napravljeni kako bi vam zajedno pružili neverovatno prosto i intuitivno iskustvo korišćenja.

Svaki put kada vam je potrebno više informacija, ili jednostavno želite da sadržaj gledate na većem ekranu, sve što je potrebno jeste da otvorite telefon.

Sve što ste gledali na Quick View ekranu istog trenutka će biti dostupno i na velikom Flex View displeju kada otvorite Motorolu razr.