Žurka u O.U.R. Pub-u za podršku novoj predstavi
Pozorište

Žurka u O.U.R. Pub-u za podršku novoj predstavi

Saligia pozorišne trupe Ludum Ludum

Žurka u O.U.R. Pub-u za podršku novoj predstavi

U subotu 15. septembra 2018. godine, od 22h u O.U.R. PUB-u, Beogradska br. 71, održaće se donatorsko veče putem koga će se prikupljati sredstva za novu autorsku predstavu Saligia pozorišne trupe Ludum Ludum.

Ovom događaju prisustvovaće renomirani srpski glumci i reditelji, publika koja godinama prati rad Ludum Ludum teatra koji postoji već pet godina, a iza sebe ima dva autorska komada i dvanaest međunarodnih i regionalnih nagrada, a dobrodošli su i svi koji žele da se upoznaju sa radom trupe.

Ove donatorske večeri DJ pult će svojim prisustvom upriličiti srpska glumica Lena Bogdanović i mladi glumac u usponu Đorđe Kreća.

Svi zainteresovani donatori imaće mogućnost izbora između tri donatorska paketa:

Prvi donatorski paket je u vrednosti od 1000,00 RSD. Donator dobija vaučer koji je ulaznica za premijeru predstave Saligia.
Drugi donatorski paket je u vrednosti od 700,00 RSD. Donator dobija vaučer koji je ulaznica za prvu reprizu predstave Saligia.
Treći donatorski paket je u vrednosti od 500,00 RSD. Donator dobija vaučer koji je ulaznica za drugu reprizu predstave Saligia.

Reč pisca:

Tema komada Saligia zasniva se na kritici društva. Zvaničnici države su predstavljeni kroz smrtne grehove kojima je Bog dao šansu da se iskupe nakon smaka sveta. Ukoliko bi napravili novu i bolju Zemlju, bili bi oslobođeni ljudskog obličja i bili bi vraćeni u raj.

Saligia je reč sastavljena od sedam početnih slova sedam smrtnih grehova. U ovom komadu Saligia je ime hotela u kome se održava Samit na kome se sačinjava nova i bolja Zemlja od strane sedam smrtnih grehova.

Ovaj dramski komad, pored sedam smrtnih grehova u sebi sadrži motive svima poznatih tema. Oslanja se na direktan citat Biblije o nastanku sveta. Pored toga, u sebi sadrži motiv mita o Perzeju i Meduzi. Simbolički se oslanja na Rajski vrt, prisutan je simbol jabuke u priči o Adamu i Evi, kao i nezaobilazna zmija.
Tema komada je, pored kritike društva i kritika pojedinca. Saligia sugeriše da brzina života kojom živimo, kao i kvalitet utiču na sam sadržaj i doprinos pojedinca kako samom sebi, tako i zajednici. Saligia govori o mogućnostima. O imanju izbora. Podseća na moralne vrednosti. Poziva na povratak lepoti. Saligia je tema koja se tiče svakoga, kako intelektualca, tako i zanatlije, kako mladog, tako i starog čoveka. Saligia je tema koja se odnosi na svakog pojedinca na ovom Svetu.

Reč reditelja:

Ovaj komad na nadrealan i prilično bajkovit način govori o problemu današnjeg vremena ne oslanjajući se precizno na određenu državu ili regiju. Ovaj dramski tekst smatram aktuelnim u odnosu na trenutak u kome živimo te s toga ličnu motivaciju pronalazim u univerzalnoj i egzistencijalnoj temi koja transparentno poziva gledaoce na grižu savesti, preispitivanje, a pre svega podseća na davno zapostavljene vrednosti usled potrebe pojedinca za samopotvrđivanjem kroz ličnu karijeru, bez obzira na posledice. Ovakve teme su sve češće u pozorištima i na filmovima danas što dovoljno govori o stanju u kome se svet nalazi, a potvrđuje globalnu potrebu umetnosti za alarmiranjem i ukazivanjem na situaciju u kojoj se čovečanstvo nalazi. Kao svima, tako i meni, ovakve teme predstavljaju izazov i potrebu da sa svojim saradnicima na ovoj predstavi tragam za odgovorima na pitanja koja ovaj komad postavlja.

Ukoliko nalazite ovaj događaj podobnim za Vašu redakciju, molimo Vas da dolazak Vaše ekipe potvrdite do petka 14. septembra 2018. godine do 15 časova na mail predstava.snovi@gmail.com ili na broj +381 64 247 82 05.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

Pozorište

Više uPozorište

Peti pozorišni festival dece i mladih

Peti pozorišni festival dece i mladih

„Mater Terra“ širi poruke plemenitosti i ekologije

Domino Magazin 14.11.2018
Mjuzikl Reči od kamena razbija vršnjačko nasilje

Mjuzikl Reči od kamena razbija vršnjačko nasilje

Hleb teatar u saradnji sa Pozorištem lutaka „Pinokio“

Domino Magazin 26.05.2018
Ljubav i smrt u Bitef teatru

Ljubav i smrt u Bitef teatru

Muzičko-scenska predstava

Domino Magazin 23.03.2018
Lord of the Dance u Beogradu!

Lord of the Dance u Beogradu!

Muzičko scenski spektakl Lord of the Dance ponovo stiže u beogradski Sava Centar, u utorak 10. aprila 2018. sa početkom u 20 časova.

Domino Magazin 22.12.2017
Izašao ceo program Cirkobalkane

Izašao ceo program Cirkobalkane

Sveže vesti iz Stare Ciglane

Domino Magazin 08.09.2017
Poziv za buduće cirkuzante

Poziv za buduće cirkuzante

Ako te zanimaju vazdušne akrobacije, žongliranje, hodanje po žici, acro balans, hula hop...

Domino Magazin 17.04.2017
Orwellov roman 1984 na Broadwayu

Orwellov roman 1984 na Broadwayu

Ponovo aktuelan

Domino Magazin 09.02.2017
Cirkobalkana na Bitefu

Cirkobalkana na Bitefu

Festival savremenog cirkusa

Domino Magazin 26.09.2016
StandUpFest 2016

StandUpFest 2016

6 – 9. oktobra u Dvorani Doma Sindikata i klubu komedije Ben Akiba

Domino Magazin 01.09.2016
Cirkobalkana: Festival savremenog cirkusa

Cirkobalkana: Festival savremenog cirkusa

Krajem septembra u Beogradu i Zagrebu

Domino Magazin 24.08.2016

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.